banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Szilágy megyei RMDSZ: a megkezdett munkát folytatni kell

Politikai tájékoztató, önkormányzati tanácsi beszámoló, SZKT-tagok megválasztása és különfélék szerepeltek az RMDSZ Szilágy megyei szervezetének Zilahon megtartott küldöttgyűlésen. Seres Dénes megyei elnök kiemelte: sok nyertes pályázat révén sok pénz áramlik a Szilágyságba, a munkát pedig folytatni kell. 

A Szilágy megyei RMDSZ elnöke, Seres Dénes vázolta az elmúlt hónapok eseményeit, melyek sok változást hoztak nemcsak a szervezet, hanem az erdélyi, ezen belül a szilágysági magyarok életébe is. Meglátása szerint az utóbbi években a közösségek fejlesztése „nagyon jól haladt”, az önkormányzatok megfogalmazták prioritásaikat és ennek függvényében pályáztak. A megyei önkormányzatok szintén sok nyertes pályázattal büszkélkedhetnek. Szinte minden magyar településen már van szennyvízhálózat, és a magyar iskolák eleget tesznek a 21. század kihívásának.

Seres Dénes beszámolója közben | A szerző felvételei

„Ezek mind olyan megvalósítások, melyekre mindannyian büszkék vagyunk. Nyilvánvaló, hogy a fejlesztéseket folytatni kell, bővíteni a csatorna- és vízhálózatot, hiszen fejlődnek, gyarapodnak a településeink. Továbbá nagy kihívás a gázhálózat további bővítése, amit megpróbálunk előremozdítani” – fogalmazott a parlamenti képviselő. Ugyanakkor kiemeltve: a munkát folytatják, mert „a terveket valóra kell váltani”. A beszámolóban a jövő évi választások fontosságát is hangsúlyozta, szerinte azok kimenetele „meghatározó” a magyar közösségek jövőjének szempontjából.

Szilágyi Róbert István, Szilágy Megye Tanácsának RMDSZ-es alelnöke, a szervezet ügyvezető elnöke beszámolójában vázolta azokat az összegeket, amelyekből az elmúlt három évben az önkormányzatok gazdálkodtak. Kiemelte, számos pályázatot megnyertek, amelyek nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatok, települések fejlesztésében, ugyanakkor nagy szerepet játszik a hatszázalékos jövedelemadó-leosztás, mely révén 25 millió eurónak több mint 30 százalékát fordíthatták az önkormányzatok magyarlakta települések fejlesztésére. Mindezek mellett a megyei önkormányzat közel 30 milliót fektetett megyei és községi utak felújítására.

,,Cseke Attila fejlesztési miniszter Anghel Saligny-programja révén a Szilágyságban több mint 300 millió lej kerül kizárólag magyarlakta településekre, csatorna- és vízhálózat kibővítésére és javítására. Továbbá az országos helyreállítási terv révén pályázatok formájában szintén óriási összegek kerültek a magyar önkormányzatokhoz” – mondta az alelnök, hozzátéve: ezeknek köszönhetően folytathatók a megkezdett beruházások.

A szavazás eredményeként a korporatív tagok mellett Kovács István, Boncidai Csaba és Dombi Attila polgármesterek képviselik Szilágy megyét a Szövetségi Képviselők Tanácsában. Az SZKT tagok megválasztását követően a jövő évi választások fontosságára, az idei szilágysági rendezvényekre hívták fel a jelenlévők figyelmét. Kovács Irén-Erzsébet szenátor, az RMDSZ Szilágy Megyei Nőszervezetének elnöke kiemelte a nőszervezet tevékenységét, és megköszönte a tagok eredményes munkáját.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?