banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Látványosan haladnak a Bem József utca felújításával Kézdivásárhelyen

Forgalmi szempontból a legnagyobb kihívást jelenti Kézdivásárhelyen az Oroszfalun átvezető, a 11-es számú országút részét képező Bem József utca teljes körű felújítása. A munkálat a bitumen felszedésével startolt, jelenleg fél sávon az alapozás zajlik.

A körülményekhez képest gördülékenyen zajlott a forgalom, igaz, hogy hétfő délelőtt a forgalom a mindenkori csúcsot 15-16 óra tájékán éri el. A kormánytámogatásból, de jelentős önkormányzati hozzájárulással zajló munkálat már évek óta időszerű lett volna, de a különböző engedélyek beszerzése, az út melletti infrastrukturális munkálatok (csatornázás, esővíz-elvezetés, sáncok, járdák, illetve bicikliút kialakítása) sok időt vett fel. A munkálatot az is hátráltatta, hogy a kivitelező – a Kovászna Megyei Út- és Híd Rt. – azt szerette volna, ha a szakaszon teljes útlezárás lép érvénybe, de mindeddig erre az országos forgalmi rendőrségtől nem érkezett engedély.Kovászna megyében itt halad át a legnagyobb autós forgalom | Fotó: Nagy Imre

Így jelenleg fél sávon zajlik a forgalom, három erőgép a vasúti átjárótól kezdődően szedi fel a földet (látszólag az útnak semmi alapja sem volt – szerk. megj. ). Elvileg a Kászon-patakán háthaladó hídnál kellett volna ez a munkafolyamat is kezdődjön, viszont az említett hídtól Sárfalva irányába egy másik cég megkezdte az országút aszfaltozását, a két munkálat találkozása pedig hatalmas káoszhoz vezetett volna. Az országút aszfaltozása elviekben néhány napot vesz igénybe. Várható, hogy a munkálat idején a Bem József utcába torkolló Józsa Béla és Fortyogó utcában is forgalomkorlátozás lép érvénybe.

Látszólag alapozása sem volt az útnak | Fotó: Nagy Imre

A teljes kivitelezésre az utca felújítását végző cég három hónapot vetített előre, de nem várt akadályok miatt ez az időszak kitolódhat. A 11-es országút Kovászna megye legforgalmasabb szakasza, ez hatványozottan igaz a kézdivásárhelyi részre, hiszen minden, Bákó és Vrancea megye irányába tartó gépkocsi itt halad át. A csúcs nyáron alakul ki, amikor a szomszédos megyékben élő, külföldön dolgozók hazatérnek, akkor naponta több tízezer gépjármű is áthalad Kézdivásárhelyen.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?