Újabb fontos munkálat zajlik a kézdivásárhelyi vízhálózaton

A kézdivásárhelyi Mihai Eminescu utcában dolgozik a Közüzemek Rt., folytatva a céhes város vízhálózatának helyreállítási munkálatait. A rövid szakaszon az elmúlt évek során rengeteg csőtörés történt, ami miatt egy egész lakónegyed marad gyakran vízellátás nélkül. A hálózat rég megérett a cserére.

A munkálat kicsinek tűnik, mivel az utca hossza mindössze fél kilométer, de annál fontosabb: az elmúlt években nem volt olyan hét, hogy ne történt volna csőtörés ezen a részen, és mivel az utcában hiányoznak a szakaszoló csapok, így gyakorlatilag egy egész lakónegyed maradt víz nélkül meghibásodás esetén. Ezt a problémát szűrik ki most, bár egy laikus számára elég lassan halad a munkálat: az elmúlt napokban alig pár métert haladtak. Sok a vesződés is, mivel a Közművek sajtóközleménye szerint a térképeik pontatlanok, nem tudni, hogy hol található a többi fővezeték, így csak találgatnak, hogy például az Új utcában hol csatlakozhatnak rá a nyomócsőre.

A munkálat során teljesen kicserélik a vezetékeket, az utcában lévő 32 magánházat már arra csatlakoztatják, ugyanakkor olyan szakaszolócsapokat is felszerelnek, amelyek lehetővé teszik a zóna részleges kizárását esetleges csőtörésekkor.Az Eminescu utcában megkezdett munkálat | Fotó: Nagy Imre

Kézdivásárhely egyik legnagyobb problémáját az elavult vízhálózat jelenti, bár az elmúlt években európai uniós pénzekből és önkormányzati hozzájárulásból is igyekeztek kicserélni a kritikus pontokon a vezetékeket, emellett néhány éve megújult a vízház és a szennyvíztisztító állomás is. Ilyen terület volt a Csernátoni út, ahol tavaly sikerült kicserélniük a vízvezetéket.

Az idei tervek között a Kert utca közművesítése is szerepel, emellett az Ady Endre utcában már dolgoznak a vezetékcserén, ezt követi a Kanta utcában egy hasonló munkálat. A város területén egy másik kritikus pont az egykori keményítőgyár parkolója, ott egy magasnyomású vezeték meghibásodása okoz gyakran problémát, idén azt is kicserélik.

Az Eminescu és Kert utca teljes felújításon esik át a földalatti munkálatok elvégzését követően, hasonló az önkormányzat elképzelése az Ady Endre utcával is, illetve a jelenleg kockakővel burkolt Kantával –ezt a tervek szerint aszfaltozzák majd egészen a Torja patakán átívelő hídig.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?