Korszerű játszótér várja a gyermekeket a kézdivásárhelyi Józsiás parkban

Kézdivásárhely második legkorszerűbb játszótere kialakításának a végéhez ért a kivitelező cég, június 7-én a városháza át is vette a munkálatot. A felsőháromszéki településen a legszebb ilyen létesítmény a Wegener parkban található.

A céhes város legrégebbi és egyik legnagyobb zöldövezete a Molnár Józsiás park, amely az adományozója nevét viseli. Egy nagyobb területen kapott helyet a több játszóeszközt magában foglaló rész, ahol korábban javarészt fából készült, felújításra vagy cserére alaposan megérett játszóeszközök voltak. Az önkormányzat a teljes felújítás mellett döntött, a célra 530 ezer lejt különítettek el a helyi költségvetésből.

Ebből az összegből vásárolták meg a TÜV-minősítéssel rendelkező, cseh gyártmányú játszóeszközöket, ugyanakkor egy Hargita megyei cég néhány héttel ezelőtt nekilátott a terület teljes korszerűsítésének, felújításának.Fotó: Kézdivásárhely Önkormányzata/Facebook

A stílusosan Játszóteres Jancsika nevet viselő vállalkozás – amely többek között a háromszéki Kommandón is dolgozott korábban – sétányokat alakított ki, felszerelte a kilenc játszóeszközt, amelyekből a legnagyobb közel 200 négyzetméteres területen fekszik.

Kicserélték továbbá a kerítést, padokat szereltek, lefektették a gyeptéglákat és virágokat is ültettek az új játszótéren, amit már a befejezés előtt birtokba vettek a legkisebbek. A céhes városban ez az „ezüstérmes” játszótér, a legmodernebb és legkomplexebb a Wegener-parkban található.

Az elképzelés szerint a leszerelt játszóeszközöket felújítják és a Kézdivásárhelyhez tartozó valamelyik településen újra felállítják.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?