Kívül-belül megújult a borszéki városháza

Több mint egymillió lejes beruházás révén újították fel a borszéki városháza épületét. A két évvel ezelőtt kezdődött, európai uniós alapokból finanszírozott beruházásra a napokban sikerült pontot tenni.

Kívül-belül megújult a borszéki városháza a napokban befejeződött korszerűsítési folyamat nyomán. A Regionális Operatív Program (POR) keretében elvégzett munkálatok révén az ingatlan energetikai rendszerének felújítását végezték el. Külső szigetelést kapott az épület, kicserélték a nyílászárókat, felújították és szigetelték a tetőtéri elemeket, szintén szigetelést kapott a pincerész.

Ugyanakkor az épületen belül is teljes felújítást zajlott, ennek egyik fontos eleme volt a belmagasság csökkentése álmennyezet kialakításával. Ezzel a lépéssel sokkal hatékonyabban történhet az intézmény fűtése. Mindezek mellett a mennyezeti lámpatestek cseréje is megtörtént LED panelekre. Napelemes rendszert is felszerelt a kivitelező, így hatékonyabban lehet előállítani a meleg vizet is, illetve az intézmény által elhasznált villamos energia egy részét is ebből a rendszerből nyerjük.

A beruházás során új bútorzatot is kapott a városháza. Ezzel együtt a földszinten korszerű fogadótér kialakítása is megtörtént, az egységes ügyfélablak beüzemelése pedig folyamatban van. A beruházás értéke meghaladja az 1,093 millió lejt, a várost terhelő önrész pedig eléri a 200 ezer lejt.Korszerű fogadóteret alakítottak ki | Fotók: Borszék polgármesteri hivatal sajtószolgálata

„Rendkívüli öröm számunkra, hogy sikerült befejeznünk ezt a beruházást” - fogalmazott a városháza felújításával kapcsolatban Mik József. Mint azt a polgármester kiemelte, nem csak az épület energetikai hatékonyságát sikerült jelentősen javítani. Hiszen a belső terek felújításával egy modern, a mai igényeknek megfelelő munkatér jött létre, amely az ügyfélbarát ügyintézést is lehetővé teszi.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?