Közel 23 millió lejes támogatást kap Borszék a fejlesztési szaktárcától

Fotó: rmdsz.roKözel 23 millió lejből újulhat meg Borszéken az iskola, a kulturális központ, utakat korszerűsíthetnek, és szociális otthonokat építhetnek. A finanszírozási szerződést ma hagyta jóvá a szaktárca – jelentette be Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős miniszter.

Az RMDSZ-es szaktárcavezető hangsúlyozta: „A helyi közösségek fejlődése prioritás az RMDSZ számára, élhető településeket építünk. A járványügyi helyzet lejártával fellendülhet a turizmus, ehhez pedig korszerű utakra, modern infrastruktúrára van szükség.”

A szociális otthonok felépítéséhez egy omladozó épületet is lebontanak, a műemléképületnek nyilvánított kulturális központot restaurálják, és a város egyetlen iskoláját korszerűsítik és szerelik fel. Továbbá a turisztikai település útjait, tereit, parkjait is felújítják, beleértve az új, szociális otthonok körüli útrendszert. „Székelyföldön, és nem csak, a turizmus fontos eszköze a helyi közösségek gyarapodásának.

„Borszék egy jelentős üdülőhely, ezért is tartottuk fontosnak a település fellendítését” – összegezte Cseke Attila. A befektetés kivitelezésének határideje 2023 decembere.

Kapcsolódók

Kimaradt?