banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Megújul a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola épülete

Nemsokára indul a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes Általános Iskola felújítása, a napokban kötötte meg a szerződést a munkálatok elvégzésére a polgármesteri hivatal. A 2,5 millió lej értékű pályázatot a Regionális Operatív Program (POR) keretében nyerte meg a kézdivásárhelyi önkormányzat.

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere a múlt héten írta alá a kivitelezési szerződést a Turóczi Mózes Általános Iskola teljes körű felújítására. Az iskola energetikai hatékonyságát célzó pályázat során nemcsak az épület külső része újul meg.

Amint a polgármestertől megtudtuk, hogy épületet hőszigetelik, de alternatív energiaforrást kibocsátó fotovoltaikus elemeket is felszerelnek, modernizálják a szellőztető rendszerét, ezáltal normalizálva a fűtésrendszert is, valamint energiatakarékosra cserélik a világítótesteket. A részleteket az önkormányzat hivatalos honlapján is megtalálhatják az érdeklődők.

Amint megtudtuk, az Új utcában található iskola 1974. szeptember 15-én kezdte meg a működését. Az intézmény a Turóczi Mózes nevet 1993 májusa óta viseli, előtte 3-as számú általános iskola néven ismerte a város lakossága.

Az iskola udvara már megújult, most az épület renoválása következik | Fotó: Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala

Az iskolában jelenleg magyar és román tagozat is működik, tudtuk meg Voloncs Máriától, az intézmény igazgatójától.

„Nagy öröm számunkra, hogy egy ideje már reménykedtünk abban, hogy a kinti sikeres térrendezés után végre az iskolánk épülete is megszépül. Hisszük azt, hogy a szebb, otthonosabb környezetben a diákok is szívesebben töltik el a hét-nyolc órát, hiszen a lelkünket is simogatja az, amit a szemünkkel szépnek találunk. A végeredmény egészségesebbé teszi majd a környezetünket. Tudjuk, hogy a renoválási időszak nem lesz könnyű, de a végső eredményt tartjuk szem előtt” – fűzte hozzá az iskolaigazgató.

A iskola felújítására vonatkozó munkálatok összértéke több mint 2,5 millió lej, a kivitelezés befejezésének szerződésben foglalt végső határideje augusztus 31-e.

Kapcsolódók

Kimaradt?