Négy kézdivásárhelyi család karácsonyát tették szebbé, de folytatják az akciót

Tavaly decemberében indult útjára az a kézdivásárhelyi karitatív kezdeményezés, amelyet a Magyar Ifjak Kézdiszékért – MIK valósított meg a helyiek összefogása által. Tervük sikeres volt, négy család karácsonyát tették szebbé. Ebben az évben is folytatják munkájukat, újabb nyolc családon segítenének.

Tavaly rászoruló gyerekeknek gyűjtöttek és szállítottak ki létfontosságú ruhákat, élelmiszereket és különböző szükségleteket biztosítottak számukra a céhes városban. A weboldalukon kezdetben négy családot mutattak be, őket továbbra is lehet segíteni.

Fotó: Magyar Ifjak Kézdiszékért – MIK

Februárban bővül a lista újabb nyolc rászoruló családdal – tudtuk meg Erős Rudolftól, az egyesület elnökétől. A következőkben nemcsak az iskolákon keresztül kívánnak információkat szerezni családokat keresvén, hanem a Vöröskereszt segítségét is kérik ezügyben. A karácsonyra hangolt kezdeti akció kapcsán a weboldalukon keresztül beérkezett pénzösszeggel a családoknál felgyűlt elmaradozott számlákat törleszti az egyesület.

Az akcióhoz készült honlapon követni lehet az eddig beérkezett pénzbeli adományok listáját, amelyet 24 óránként frissítenek. A kezdeményezést nagyon sok kézdivásárhelyi és környékbeli magánszemély, cég, szervezet segítette, példásan fogtak össze a családok örömére.

„Nagy meglepetésünkre a közösségi médián felkeresett bennünket Kovászna Megye Tanácsának alelnöke is, Jakab István Barna, aki szintén a családok segítségére sietett” – mondta a MIK elnöke, továbbá hangsúlyozta, hogy az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, Tamás Sándor megyeitanács-elnök és Fejér László Ödön szenátor segítsége nélkül nem tudtak volna ekkora népszerűségre szert tenni az online térben.

Kimaradt?