Javában dolgoznak Kézdivásárhelyen: kulturális, oktatási intézményeket, köztereket újítanak fel

Megkezdődött Kézdivásárhelyen a Kaszárnya épületének teljes körű felújítása. A létesítmény kulturális központként működik majd. Közben pedig a Bod Péter Tanítóképző udvarán is nagy erőkkel építik új óvodát, míg a Gábor Áron központi téren is újítások várhatók, a #KÉZDI felirat pedig színesebbé teszi az udvarterek városát.

Bokor Tibort, Kézdivásárhely polgármesterét kérdeztük arról, hogy milyen további munkálatok zajlanak párhuzamosan a fent említettekkel, illetve a jó idő beköszöntével minek látnak neki.Az egykori kaszárnya épülete még felújítás előtt | Fotók: Kézdivásárhely Önkormányzata

„Jövő héten fejezzük be véglegesen a sebészet épületének felújítási munkálatait, átadjuk az orvosoknak és betegeknek. Ugyancsak jövő héten készül el a bölcsőde épülete is, ami a károk és rongálások javítása miatt csúszott el erre az időpontra. Javában zajlik az ANL-s tömbház építése, ha így marad a munkaütem, az idén át is adhatjuk a fiataloknak a 15 lakrészt, Nyujtódon pedig folytatjuk az iskola felújítását” – mondta az előjáró.

Bokor Tibor továbbá tájékoztatott, hogy a megyei útügynek ezen a héten kellett volna elkezdenie a munkálatokat a Bem József utcában. A polgármester reméli, hogy ezt mihamarabb megteszik, ugyanis a város kritikus pontja az a szakasz. Közben pedig a víz- és csatornahálózat bővítése és modernizálása zajlik az udvarterekben, a város főterén, ugyanakkor a tavaly elkezdett Ady Endre úton is a víz- és csatornahálózat bővítését folytatja a héten a kivitelező cég, majd ha ezzel megvannak, a Kanta utcában is munkához látnak.A kaszárnya látványterve

A járóbeteg-rendelő felújítására a közeljövőben írják alá a kivitelezővel a szerződést. A polgármestertől megtudhattuk azt is, hogy a Dac-tó ügyében a közbeszerzés megtörtént, most értékelik ki a benyújtott iratcsomókat és eldöntik, hogy melyik jelentkező kivitelező cég lesz a nyertes. Az Apor Péter Szakközépiskola felújítása a tervezési fázisban van, várhatóan az idén ott is elkezdődnek a munkálatok.

„Napok kérdése és elkezdődik a közvilágítás korszerűsítése. Első körben 600 égőt cserélünk LED-esre, ez a városi égők számának a fele, ezeket először a főutakon hajtjuk végre, majd szeretnénk a város további pontjain is. Ennek érdekében benyújtottunk egy pályázatot, amelynek révén Kézdivásárhely összes további utcáiban korszerűsíthetjük a közvilágítást” – mondta Bokor Tibor.

Dolgoznak a Bod Péter Tanítóképzőnél

A kézdivásárhelyi tanács februári rendkívüli tanácsülésén a város történetének eddigi legnagyobb költségvetését szavazta meg, a közel 100 millió lejes büdzsé kilenc uniós pályázatot és több kormánytámogatást fedez, ennek értékéből a Kaszárnya munkálatainak összértéke 19 630 463 lej, míg a Bod Péter Tanítóképző udvarán épülő óvodáé 5 810 630 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?