Örmény társalgási klub indul Kézdivásárhelyen

Örmény társalgási klub indul Kézidvásárhelyen a Zöld Nap Egyesület jóvoltából március 28-tól minden hétfőn 18 órai kezdettel. Várnak minden olyan érdeklődőt, aki többet szeretne megtudni Örményországról és annak kultúrájáról, az esemény díjmentes.

Az örményen kívül az eddigiekben volt már több alkalommal francia, török, spanyol, orosz és egyszer német társalgási klub is a céhes városban. Ezek közül a legnépszerűbbnek a spanyol bizonyult. Jelenleg harmadik hónapja tart a harmadik alkalommal megszervezett török társalgási klub.

Ráduly Attila, az egyesület elnöke a Maszolnak azt nyilatkozta, hogy a résztvevőknek lehetőségük lesz nem formálisan tanulni, megismerni a hagyományos örmény táncokat és az ország több százéves történelmét is. Amire szükség van, az csak alapvető angol nyelvtudás és mérhetetlen energia egy új nyelv elsajátítására, amelyet több millióan beszélnek.Fotó: Zöld Nap Egyesület

„Véleményem szerint először is kíváncsiságból és abból a célból, hogy megismerjék a hagyományos örmény táncokat és az ország több százéves történelmét is jelentkezhetnek. Többek között megismerhetik a világ egyik legrégebben folyamatosan lakott városát, Jerevánt is. A település az időszámításunk előtti nyolcadik században épült, továbbá az örmények hazájukat az első keresztény országként tartják számon már 301 óta. Sok információval gazdagodhatnak a vallásról is, hisz az örmények 97,6 százaléka keresztény, a vallásnak, a templomoknak mai napig meghatározó szerepe van az emberek életében” – fűzte hozzá az elnök.

A Zöld Nap Egyesületnél eddig a jelenlegi három örményországi önkéntessel együtt összesen nyolc tartózkodott Kézdiszéken. Első alkalommal a tíz éve Ozsdolán élő Gayane Asatryan tartott ilyen jellegű foglalkozásokat is a szervezetnél. Azt követően Zhenya Ohanyan vezetésével 2016 őszén volt lehetősége arra a felső-háromszékieknek, hogy ingyenesen elsajátítsák az örmény nyelvet. Most pedig, a harmadik alkalommal Davit Mamulyan és Lilit Araqelyan a Heal the earth, reloaded edition projekt ESC-önkéntesei oktatnak.

A jelentkezés regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékodat legkésőbb március 24-ig az office@zoldnap.info vagy a 0766–611066 elérhetőségen lehet jelezni. A klubot az Európai Szolidaritási Testület támogatja a Heal the earth, reloaded edition 2020-2-RO01-ESC11-080651 projekt keretében.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?