Orosz nyelvű társalgást tanulhatunk Kézdivásárhelyen

A Zöld Nap Egyesület – betartva a járványügyi előírásokat – november 30-tól újabb lehetőséget kínál arra, hogy a világ nyolcadik beszélt nyelvét megismerhessék a céhes város lakói, a tanfolyam négy hónapon át tart majd.

Lilit Araqelyan és Nane Sahakyan a Heal the earth, reloaded edition elnevezésű projekt ESC-önkéntesei tartják az ingyenes orosz csevegési klubot a Zöld Nap Egyesület szervezésében.  Lehetőség lesz nem formálisan tanulni egy kis orosz nyelvet, megismerni a hagyományos táncaikat és történelmüket érdekes játékok segítségével.

Ráduly Attila, az egyesület elnöke portálunknak elmondta, hogy idén harmadik alkalommal szerveznek orosz társalgási klubot, amely által a jelenlévők elsajátíthatják a nyelv alapjait (ábécé, bemutatkozás, hasznos mondatok), nem formális oktatásban részesülnek énekek, rajzfilmek, kisfilmek és sok más érdekes módszer által.

„Eltérő vélemények vannak arról, hogy hogyan is lehet a leghatékonyabban megismerni és elsajátítani egy nyelvet. De abban mindenki egyetért, hogy elsősorban gyakorolni és beszélni kell. Tapasztalataink szerint vidáman és sok nevetéssel fog eltelni az alkalmankénti egy-két óra, amelynek részvételi feltétele az alapfokú angol nyelvismereti készség, a védettségi igazolvány és a mérhetetlen energia lesz” – tette hozzá Ráduly.

Kérdésünkre, hogy terveznek-e más nyelvklubot is indítani, az egyesületi elnök elmondta, hogy a napokban Petek Taykan törökországi önkéntesük a Török Társalgási Klub plakátot készíti el, így azt is terveik szerint januárban be tudják indítani, hasonló részvételi feltételekkel.

A részvételi szándékokat legkésőbb november 27-ig kell jelezni az office@zoldnap.info e-mail címen vagy a 0766–611066 telefonszámon. A helyek száma korlátozott. Az első óra november 30-án lesz, délután 17 órától.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: Zöld Nap Egyesület)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?