A Föld napja alkalmából szerveznek Tavaszi Zöld Napokat a céhes városban

A Zöld Nap Egyesület idén – egy év szünet után – április 23–25. között tizenegyedik alkalommal szervezi meg a Tavaszi Zöld Napokat Kézdivásárhelyen. A háromnapos rendezvénysorozat érdekes előadásokat tartogat, lesz kerekasztal-beszélgetés és csemeteültetés, de a kikapcsolódásról sem feledkeznek meg, így szerveznek futóversenyt és kerékpár lassúsági verseny is, természetesen betartva a járványügyi előírásokat.

Az eseménysorozat pénteken 14.30 órától a Sportszálló Társalgójában kezdődik, amelyet a Civilek Háromszékért Szövetséggel (CIVEK) közös kerekasztal-beszélgetéssel indítanak. Az idei év jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

„A Tavaszi Zöld Napok legfontosabb célkitűzése, hogy a háromnapos program által felhívja a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, és sarkallja a lakosságot arra, hogy a természet harmóniáját megőrizze a jelen és jövő generációnak. Mindig a Föld napjához közeli hétvégén szoktuk megszervezni ezt a háromnapos eseményt” – mondta Ráduly Attila egyesületi elnök.  

A találkozó után a több mint egy évtizedes hagyománnyal rendelkező ügyességi kerékpáros versenyre várják az érdeklődőket, amelyet a helyi Sportirodával és a Kendu Egyesülettel partnerségben szerveznek meg 17 órától a Kicsid Gábor Sportcsarnok melletti téren.

A biciklis ügyességi versenyre több korosztályban várják a jelentkezőket | Fotó: Zöld Nap Egyesület - Facebook

A kerékpár lassúsági versenyre még mindig várják a bringások jelentkezését.  Ebben a versenyben az győz, aki a leglassabban haladva képes uralni a kerékpárját, úgy, hogy közben nem szabad megállnia. A nyeremények most sem maradnak el. Külön korosztályban versenyezne az óvodások, az elemi iskolások, az V–VIII. osztályosok és az ifjak. Érdeklődni, jelentkezni a 0766–611066-os telefonszámon lehet.

Ezt követően 18 órakor a Sinkovits Stadionban több kategóriában amatőr futóversennyel zárul a pénteki nap. A futóverseny végén ünnepélyes eredményhirdetést tartanak és a legjobbak díjazzák.

Szombaton reggel 10 órakor a sportcsarnok melletti téren harminc darab csemete ültetésével folytatódik a rendezvénysorozat. Az egyesület a hagyományokhoz híven vasárnap a Vigadó Művelődési Ház dísztermében előadások egész sorát hallgathatják meg az érdekeltek.

A rendezvény utolsó napja is igencsak színesnek ígérkezik, az aznapi előadáson szó esik majd a tudatos életmódról és önellátásról, a vízzel kapcsolatos tényekről és számokról, továbbá a mindennapi motivációról. A délutáni órákban az érdeklődők a Greenfarm projektet ismerhetik meg, illetve Rádióamatőrizmus Romániában címmel hallhatnak még előadást.

A konferencián közreműködnek a Bod Péter Tanítóképző diákjai: Budi Babi, Imre Anita, Lukács Szende, Tamás Rebeka. Felkészítő tanár: Kis Emese.

Kapcsolódók

Kimaradt?