Újra meghirdette népszerű fotópályázatát a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület

A természet több arca címmel hirdette meg idén a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület a nagy népszerűségnek örvendő, tizenkét éves múltra visszatekintő fotópályázatát. A nyertes alkotásokból a 2022-es forgatható falinaptárt készíti el az egyesület.

A pályázat megjelenése, lebonyolítása az egyesület honlapján történik. A fotók beküldési határideje augusztus 15. A verseny lezárulta után négyfős szakértő zsűri dönt a beérkezett pályázati anyagokról. A pályázatra szánt képek kizárólag elektronikus úton (minimális felbontása 1280X720-as kell legyen), e-mailben küldhetők be az office@zoldnap.info címre, maximum három darabot.

„Alakulásunk óta fontosnak tartottuk, hogy egy újabb célközönséget szólítsunk meg a fotópályázataink által. Az ilyen típusú eseményeket szerencsére a vírushelyzet nem befolyásolja, ezért is hirdettük meg most a tizenharmadikat is. Minden kiírásunk elsősorban a természet, a környezet iránti nagyobb hangsúly fektetésére és a mozgás népszerűsítésére szólt. Egyre többen ragadnak fényképezőgépet, ugyanakkor egyre több mobiltelefon is már nagyon jó minőségű kamerával rendelkezik. Így mindenkinek a zsebében, a kezében van a készülék, ahhoz, hogy egy jó pillanatot tudjon megörökíteni” – mondta Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke.

A fotópályázat célja az, hogy a versenyzők a fényképezőgép lencséjén keresztül is megfigyeljék környezetüket, megismerjék az állat- és növényvilágot, és mindez ösztönözze őket a természeti és az épített környezet megóvására, védelmére. Ugyanakkor a versenybe olyan fotókat is várnak, amelyek személyes élményeket, cselekedeteket mutatnak be a mindennapi életből.

A tavalyi fotópályázatra rekordmennyiségű munka érkezett: száztizenkilenc amatőr vagy hivatásos fotós pályázott, akik 317 fotóval járultak hozzá a pályázat sikeréhez.

A pályázaton részt vehet kortól és lakóhelytől függetlenül bárki, aki a pályázati feltételeket elfogadja. A jelentkező kizárólag a saját szellemi tulajdonát képező, eredeti alkotásával pályázhat, valamint felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát. A pályázatnak tartalmaznia kell a jelentkező adatait: név, cím, telefonszám. A beküldött adatokat bizalmasan kezelik a szervezők, a kiíró fenntartja a jogot, hogy a kiíráshoz nem illő képeket kizárja a pályázatból. Eredményhirdetés augusztusban várható.

(Címlapkép: Zöld Nap Egyesület)

Kapcsolódók

Kimaradt?