Drámapályázatot hirdet fiatalok számára a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja Drámapálya 2021 címmel pályázatot hirdet. A felhívásra fiatalok írásait, pályaműveit várják két korcsoportban (14-17 és 18-26 évesek). A jelentkezési határidő április 15.

Drámapálya 2021 címmel pályázatot hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia Tanszékcsoportja több kategóriában. A Dráma/Jelenet kategóriában egy vagy több felvonásos drámával vagy egy jelenettel lehet pályázni. A Színházi élménybeszámoló részeként egy színházi előadásról vagy online színházi élményről készült személyes hangvételű beszámolót vár az egyetem, míg a Drámaismertető kategóriában olvasmányt feldolgozó, személyes hangvételű írásokat várnak a pályázóktól, olyan drámaszövegről, amit szívesen látnának színpadon.

Jeligés pályázatot az életkor megjelölésével lehet elküldeni április 15-ig, fontos, hogy a saját nevet ne tartalmazza a szöveg, amelyet Word-dokumentumként csatolhatnak a jelentkezők. A pályaműveket a dramapalya4@gmail.com címre vagy postán lehet elküldeni a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Magyar Művészeti Kar, Teatrológia szak, Köteles Sámuel utca 6. szám, 540057 Marosvásárhely címre. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a postán leadott pályázathoz a jelentkezők mellékeljék a jeligével ellátott, zárt borítékban a nevüket és az elérhetőségüket.

A legjobb szövegek szerzői könnyített felvételt nyernek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Teatrológia alapképzésére vagy a Drámaíró magiszteri képzésre. 

A nyertes szövegeket közlésre ajánlják továbbá a Látó és Játéktér folyóirat számára, valamint felolvasót és kiértékelő beszélgetést szerveznek számukra színészhallgatók és színházi szakemberek részvételével.

Az eredményhirdetés és a két korcsoport díjazása májusban lesz. További információt a Teatrológia – Dramaturgia szak Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

Kapcsolódók

Kimaradt?