Sajtófotó-pályázatot hirdet a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem sajtófotó pályázatot hirdet, amelyre XI. és XII. osztályos tanulók jelentkezhetnek. A legjobb pályázó könnyített felvételt nyer az egyetem Audiovizuális kommunikáció – forgatókönyv- és reklámírás, média szakára.

Az egyetem közleménye szerint pályázni 3-6 képből álló, sajtófotó jellegű sorozattal lehet, amely egy történetet mesél el, eseményt rögzít vagy illusztrál (például hír- vagy eseményfotó, képriport, társadalomábrázolás, dokumentarista fotográfia). A nevezési határidő 2021. március 27., a részletes követelmények az egyetem honlapján olvashatóak.

A képek készülhetnek analóg vagy digitális fényképezőgéppel vagy akár telefonnal. Az analóg géppel készült fotók esetén ezeket digitális formában lehet elküldeni. Elbírálásnál döntő fontosságú a képek történetet közvetítő ereje. A beküldött pályaműveket a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem szakbizottsága fogja elbírálni.

Az első három helyezett díjban részesül. A legjobb pályázó könnyített felvételt nyer az egyetem audiovizuális kommunikáció – forgatókönyv- és reklámírás, média szakára. A nyertes pályamunkákból kiállítást szerveznek, amelynek megnyitójára 2021. április 12-én, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Médiatudományi Konferenciájának keretében kerül sor.

Kapcsolódók

Kimaradt?