Segítség a felvételizőknek és az egyetemistáknak is: elindult a felvi.ro

Az Országos Magyar Diákszövetség csütörtök délután elindította a www.felvi.ro weboldalt. Az országban egyedülálló platformként tartalmazza Románia összes felsőoktatási intézményének kínálatát, a magyar diákszervezetek lakás- és álláskereső oldalát.

Az oldal elsősorban a középiskolások továbbtanulásának döntési folyamatát segíti, de több, egyetemistáknak is szóló funkcióval rendelkezik. Az OMDSZ elnöke, Andacs Zsolt-Levente csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, www.felvi.ro oldalon 90 egyetem, több mint 500 kar, és közel 2300 szak adatai érhetők el magyarul.

„Csapatunk nem csak az egyetemek adatbázisát készítette el, hanem bentlakásokat, lakáskereső- és munkaközvetítő-oldalakat, diákélettel kapcsolatos információkat, egyetemi diákszervezeteket, szakosztályokat, szakkollégiumokat is listáz. A felvi.ro célja, hogy a középiskolások és az egyetemisták egy helyen találjanak meg minden információt az egyetemi élettel kapcsolatban, bármelyik romániai városban is tanulnának tovább” – számolt be az OMDSZ elnöke.

Az oldal valamennyi adatbázisában különböző szűrők segítségével lehet keresni, az egyetemeket városok és kulcsszavak alapján, a szakokat város, képzési nyelv, kedvenc tantárgy és kedvenc szakirány szerint. Emellett hasznos tippek és egy egyetemi szótár is várja a továbbtanulni vágyó fiatalokat. Lázár Beáta, a felvi.ro projektmenedzsere elmondta, az oldal az egyetemi évek alatt felmerülő problémák megoldásában is segíti a hallgatókat. Az egyetemistáknak kreditszámláló és „diákmeló”-kereső szolgáltatások is elérhetőek, és hamarosan a mesterszakokkal is bővül az oldal kínálata.

A weboldalt egyetemisták készítették középiskolásoknak és egyetemistáknak, ezért nyelvezete diákbarát, könnyű eligazodni az egyetemek között és a magyar szakok mindig első helyen szerepelnek a keresőrendszerben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?