Nemzetközi színháztudományi konferenciát szervez a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

Világszínház: a kísértő történelem Kelet-Európában címmel szervez konferenciát a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Doktori Iskolája november 12–14. között. A 95 éve született Harag György erdélyi színházrendező életművét is felidézik.

Az online követhető eseményen előadást tart Christopher Balme, a Müncheni Egyetem tanára, valamint Cristina Modreanu színháztörténész. Az angol nyelvű előadások román szinkronfordításban is követhetők.

Harag György rendezői életművéről Nánay István tart előadást, majd Szász Jánossal és Tompa Gáborral beszélget Harag rendezéseiről. A pálya egyes szakaszainak tudományos feldolgozását Ungvári Zrínyi Ildikó és az MME elméleti tanszékének oktatói mutatják be az erdélyi Philther-projekt kereteiben. A magyar nyelvű előadások román szinkronfordításban is követhetők.

A Bethlen Gábor Alap támogatásával létrejövő konferencia harmadik napján a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem doktoranduszainak előadásait hallgathatják az érdeklődők a közzétett program szerint.

A magyar nyelvű előadásoknak nincs szinkrontolmácsolása. Az angol nyelvű előadásokat románra fordítják, a Zoom-szobában a menüsor Földgömb ikonjára, majd a French-re kattintva hallható a tolmácsolás, ugyanitt az Off opcióval kapcsolható ki a szinkrontolmács hangja. A konferenciára előzetes regisztráció nem szükséges.

(Címlapfotó: harag.eu)

Kapcsolódók

Kimaradt?