Marosvásárhelyi előadással folytatódik a New York-i Román Kulturális Intézet őszi évada

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának előadása, az Ivan Viripajev nyomán készült Részegek a New York-i Román Kulturális Intézet (RCI) online színházi sorozatának szerdai meghívottja.

Radu Afrim rendezését az RCI Digital Stage program keretében New York-i idő szerint november 4-én 20:00 órától, romániai idő szerint november 5-én 03:00 órától élő facebookos közvetítéssel tekinthetik meg az érdeklődők. Az előadás angol felirattal követhető, és a kezdési időponttól számítva 12 órán át elérhető lesz, derül ki a marosvásárhelyi színház közleményéből.

A sokoldalú intézményi identitással felruházott New York-i intézet többek között művészi és kulturális események támogatója és terjesztője, amely együttműködéses alapon mutatja be és népszerűsíti a romániai művészeti, kulturális és akadémiai élet eseményeit, állandósítva ezzel a romániai-amerikai kulturális kapcsolatokat.

Az online színházi sorozat őszi évadát az a Nagyszebeni Radu Stanca Nemzeti Színházzal, a bukaresti ARCUB kulturális központtal, a Kolozsvári Állami Magyar Színházzal, a Iași-i Luceafărul Gyermek- és Ifjúsági Színházzal és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházzal együttműködésben valósítják meg.

(Címlapfotó: Bereczky Sándor)

Kapcsolódók

Kimaradt?