Magyarországon épít 110 ezer négyzetméteres raktárat az eMag

2026-ra 1 milliárd euróra szeretné feltornázni a magyarországi árbevételét a vállalat.

Nagyléptékű beruházásra készül Magyarországon a piacvezető romániai online kereskedő, az eMag. A vállalat egy 100 ezer négyzetméteres logisztikai központ építésébe kezdett. Ez az első ilyen jellegű létesítmény, melyet az eMag külföldön épít fel.A Baupartner már épített egy logisztikai központot az eMagnak | Fotó: Facebook/Baupartner

„Az új raktár Budapest környékén lesz, Dunaharasztiban. (…) Az első külföldi raktárunk építése a tavaly bejelentett hoszútávú stratégiánk része. Ennek a stratégiának a keretében 3,2 milliárd lejt fogunk befektetni a regionális terjeszkedésbe, a technológiába és az infrastruktúrába” – nyilatkozta Tudor Manea, az eMag vezérigazgatója.

A Dunaharasztiban épülő, hozzávetőleg 110 ezer négyzetméteres logisztikai központ 100 millió euróba fog kerülni, s a tervek szerint 2023-ben készül el. A kivitelező a magyarországi Baupartner Construct, mely korábban már Romániában is épített egy hasonló létesítményt az eMagnak.

Az eMag 2013-ban lépett be a magyar piacra, ahol 2019-ben pedig fuzionált az Extreme Digital nevű konkurens céggel. A vállalat célkitűzése, hogy 2026-ra a magyarországi forgalma elérje az 1 milliárd eurót. A román vállalkozók által alapított eMag többségi tulajdonosa jelenleg a dél-afrikai Naspers befektetési alap. Az eMag messze a legnagyobb hazai online kiskereskedő, a 2020-as árbevétele 6,7 milliárd lejt tett ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?