Háztartási gépek roncsprogramja: két nagykereskedőhöz került a vásárlási utalványok 88 százaléka

A többi kereskedő nemigen rúgott labdába az Altex és az eMag mellett.

Hozzávetőleg 60 ezer vásárlási utalvány került felhasználásra a háztartási gépek roncsprogramjának tavalyi második felvonása során, 22,4 millió lej összértékben. Bár ezeket 54 kiskereskedőnél lehetett felhasználni, a Környezetvédelmi Alap tájékoztatása szerint közel 90 százalékukat két cégnél vásárolták le a haszonélvezők.A porszívók voltak a legkelendőbbek/Fotó: Agerpres

Az utalványok 44,3 százaléka az elektronikai- és háztartási termékek piacvezetőjéhez, az Altex áruházlánchoz kerültek. A november 19. és december 16. között zajló programban résztvevők 43,5 százaléka az ország legnagyobb online kereskedőjénél, az eMagnál vásárolta le az utalványokat.

Annak ellenére, hogy az elektronikai- és háztartási gépek forgalmazásának a piacán a második számú szereplő, a Flancohoz az utalványok mindössze kb. 6 százaléka került. A programban szintén résztvevő, a vezető romániai kiskereskedők közé tartozó Carrefour, Auchan és Dedeman részesedése minimális volt, 1 692, 379, illetve 122 vásárlási utalványt használtak fel náluk.

A legtöbb utalványt, 9 585, illetve 9 026 darabot, porszívók és hűtőszekrények vásárlására fordították.

Kapcsolódók

Kimaradt?