Egy felmérés szerint átlagosan ennyit szándékozunk költeni a „fekete pénteken”

A román állampolgárok több mint fele (54 százalékuk) legalább egy terméket tervez vásárolni az idei „fekete pénteki” árleszállítások alkalmával. Az erre szánt összeg átlagosan 2200 lej – derül ki a Kantar közvélemény-kutató intézet szerdán bemutatott felméréséből.

Növekedett az érdeklődés az online rendelhető termékek iránt, a vásárolni tervezők 46 százaléka elsősorban az interneten kínált áruk között akar szétnézni, ez a tavalyi arányhoz képest 20 százalékpontos növekedést jelent.

Az online boltok közül a romániai lakosság körében az eMag vezeti a preferencialistát, ezt követi az Altex.ro és a Flanco.ro. A eMag november 13-án tartja a Black Friday-t, a másik két webáruhéz már hetek óta hirdeti akciós árú termékeit.

A kiszemelt termékek tekintetében megnőtt az érdeklődés az olyan áruk iránt, amelyeket az egész család használ, például az elektromos háztartási gépek, televíziók, mobiltelefonok és ruházati cikkek iránt. Nagy keletjük lesz a laptopoknak, lakberendezési cikkeknek és lábbeliknek is.

A Kantar október 27. és 30. között végezte felmérését egy 2003 tagú, az egész ország területét lefedő, 18 és 65 év közötti reprezentatív mintán.

Kapcsolódók

Kimaradt?