Csúcsokat döntött az idei Black Friday Romániában

Soha nem költöttünk még annyit, mint idén, a kártyás fizetések száma első ízben volt nagyobb, mint a készpénzeseké.

Minden rekordot megdöntöttek az eladások az idei Fekete Pénteken a legnagyobb hazai online kereskedőnél, az eMagnál. A webáruháznak november 13-án 12,4 millió látogatója volt, 1,6 millióval több, mint tavaly. A vásárlók 585,7 millió lejt költöttek, 17 százalékkal többet a 2019-es összegnél.

A rendelések 54,58 százalékát online átutalással fizették ki. A Black Friday hazai története során első alkalommal fordult elő, hogy a kártyás fizetések száma meghaladta a kézpénzeseket. A rendelések száma meghaladta az 1,7 milliót, ami 30 százalékos növekedés a tavalyi évhez képest. A rendelések száma nagyobb arányban nőtt, mint az elköltött pénzösszeg, tehát a rendelések átlagos értéke csökkent, ami a gazdasági válság számlájára írható.

A Fekete Péntek első percében 8 260 terméket rendeltek az eMag webáruházából, 4,7 millió lej értékben. Az első 10 percben rendelt termékek termékeknek több mint 95 százaléka okostelefon volt. Elkelt 1 881 PCR-koronavírus teszt, 15 személygépkocsi, 53 ezer liter üzemanyag és közel 9 kg arany, rudak és érmék formájában.

A Black Friday népszerűségének rohamos emelkedését jól mutatja, hogy az eMag idei árbevétele 17-szerese volt a tíz évvel ezelőttinek, míg 2015-höz viszonyítva a növekedés ötszörös volt. A legtöbb rendelést Bukarestből, Kolozsvárról, Iași-ból, Constanța-ról, Nagyszebenből, Temesvárról és Brassóból érkezett.    

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?