Megújul a Bihar megyei Szalárd művelődési háza

Jóváhagyta a fejlesztési minisztérium a szalárdi kultúrotthon felújításáról szóló rendeletet – tájékoztat az RMDSZ Bihar megyei szervezete.

A miniszteri rendelet értelmében teljes külső és belső felújítást végeznek a kultúrotthon épületén, megújul a tetőszerkezet, továbbá energiatakarékos és környezetkímélő fűtésrendszert alakítanak ki az épületben.

Nagy Miklós, Szalárd község polgármesterének elmondása szerint nagyon örülnek, hogy a minisztérium figyelembe vette a helyi igényeket és ennek köszönhetően megújulhat a szalárdi kultúrotthon.A felújítás előtt álló épület | Fotó: Bihar Megyei RMDSZ

„Nekünk fontos a kultúra támogatása, hiszen tudjuk, hogy elengedhetetlen szerepe van az emberek és a nemzetünk életében. Mi nem csak egy egyszerű kultúrházat álmodtunk meg, hiszen a felújítást követően szeretnénk, hogy az épület megteljen élettel. Jó formán még el sem kezdődtek a felújítási munkálatok, azonban az iskola már szervezi a színjátszó csoportot. A munkálatok végezetével a felújított kultúrotthon nem csak az itteni közösségnek, hanem akár a térségnek is olyan megvalósítása lesz, amire méltóan büszkék lehetünk. A kultúrotthon felújítása nem csak a helyi, hanem a megyei RMDSZ érdeme is” – hangsúlyozta az elöljáró.

A munkálatokra valamivel több, mint 11 millió lejes finanszírozást biztosít a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért felelős Minisztérium, az önkormányzat önrésze közel 150 ezer lej. A beruházás első három hónapját a tervezési időszak jelenti, amit 23 hónap kivitelezési időszak követ.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?