Harmincmillió eurós beruházással épül roboztizált logisztikai központ Várfalván

A beruházást a szatmári Autonet végzi.

A szatmárnémeti székhelyű, elsősorban autóalkatrészek forgalmazásával foglalkozó Autonet Import Romania kft. 30 millió eurós befektetéssel modern logisztikai és elosztóközpont építését kezdte meg a Torda közelében található Várfalván. Az építés része a Romániában a szegmens piacvezetőjének számító cég hosszútávú infrastruktúrális fejlesztéseinek, melyek értékét 55 millió euróra becsülik.

Amennyiben a munka befejeződik, a központ csatlakozik a már működő, Szatmárnémeti közelében, illetve Bukarestben található raktárokhoz és áruelosztó logisztikai központokhoz.

A cég közleménye szerint a Torda mellett található területen épül fel a 22.700 négyzetméteres, 49 rakodókapus elosztóközpont, amelyet szinte teljes egészében egy robotizált rendszer fog üzemeltetni. Ez 120 ezer tárolóegységből, 70 robotból és 20 munkaállomásból áll majd. Az ehhez tartozó raktár 12 ezer raklapnyi áru kezelésére és raktározására lesz alkalmas.

Cristian Matei ügyvezető igazgató elmondása szerint a koronavírus-járvány miatt késtek a munkálatok megkezdésével, de ragaszkodtak az elképzeléshez, ugyanis a várfalvai központnak nagy szerepe lesz a közép-európai régió áruval való ellátásában.

(Nyitókép: Autonet)

Kapcsolódók

Kimaradt?