Kezdődhet a sepsiszentgyörgyi terelőút építése

Román és bolgár cégek társulása a kivitelezője a terelőútnak.

Az Országos Közútkezelő Társaság (CNAIR) aláírta a sepsiszentgyörgyi terelőút tervezési és kivitelezési szerződését a munkálatot megnyerő konzorciummal – jelentette be Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere a Maszol érdeklődésére elmondta: a terelőút tervezését és megépítését egy hazai és bolgár cégekből álló társulás nyerte meg. Az ütemterv szerint jövő év tavaszáig el kell elkészítenie a terveket, utána kezdődhet az építkezés. Az irányonként egysávos, sávonként 3,5 méter széles és 11,56 kilométer hosszú terelőutat 2023 végéig kell megépíteni. A tervezési és építési munkálatok mintegy 352 millió lejbe kerülnek és a CNAIR finanszírozza.

A terelőút nyomvonalán megépül 4 körforgalom és 3 vasúti felüljáró, illetve az útvonal mentén két autós pihenőhelyet is kialakítanak. Mindkettőben 25 személygépkocsinak és 16 tehergépkocsinak lesz parkolóhely, illetve építenek egy-egy nyilvános WC-t és egy karbantartó központot is. Sepsiszentgyörgy terelőútja a 12-es országútból válik ki Szotyor előtt, kikerüli Szotyort, Kilyént és Sepsiszentgyörgyöt és a város Csíkszereda felőli kijárata, a Sepsi Aréna után csatlakozik vissza a 12-es országútba. A terelőút keresztezi a 103 B megyei utat és a 103 B országutat, biztosítva így az eljutást Uzon, illetve Kézdivásárhely, Kovászna és a Szépmezőn található Ipari Parkba.

Sok a munka, kevés az építőmunkás

Antal Árpád elmondta: nem sokat tudnak a tervezést és kivitelezést megnyerő társulásról és annak bolgár tagjáról, de bízik abban, hogy az országban kialakult építőipari munkaerő hiány nem hátráltatja a terelőút megépítését, kis szerencsével előnyt is jelenthet, ha a vállalkozás otthonról hozza a munkásait, mivel az országban jelenleg súlyos építőmunkás hiány van.

A sepsiszentgyörgyi polgármester felhívta a figyelmet, hogy legutóbbi felmérések szerint 200.000 építőmunkás hiányzik a hazai munkaerő piacról. Ez már abban is érződik, hogy a munkálatokat megnyerő cégek nem tudnak egy időben több beruházáson dolgozni, mert túl kevés az alkalmazottjuk. A helyzet a következő időszakban súlyosbodhat, hiszen hamarosan indulnak az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR) és az Anghel Saligny programból finanszírozott munkálatok. Sok építőcég valószínűleg külföldi munkaerővel, főként ázsiaiakkal próbálja majd pótolni a hazait.

(Nyitókép: Kovács Zsolt)

Kapcsolódók

Kimaradt?