Sepsiszentgyörgy tulajdonába került a sportigazgatóság területe és ingatlanjai

A kormány keddi döntésével átadta Sepsiszentgyörgy önkormányzatának a sportigazgatóság Bánki Donát utcai területét és épületeit. Ezáltal a város tulajdonába került minden terület, amelyen meg tudja valósítani azt a tervet, hogy a központi piac mellett vásárcsarnokot, emeletes parkolót és annak tetején sportpályákat, vállalkozói inkubátorházat építsen és parkosítsa a területet, számolt be Antal Árpád.

Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta: az érintett területre elkészült már a városrehabilitációs terv, amely magában foglalja a központi piac mellett levő önkormányzati cégek (Közüzemek és Multitrans szállítási vállalat) lerobbant székhelyeit, az újonnan a város tulajdonába került sportigazgatóság területét annak székházával és teniszpályákkal, illetve a szomszédos rendezetlen területet is.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere | A szerző felvétele

Antal Árpád leszögezte: a sportigazgatóságnak még nem kell elköltöznie, mivel most indítják el a négyhektáros területre elképzelt létesítmények tervezését. Ugyanakkor a kormányprogramban szerepel, hogy a sportigazgatóságok a szakminisztérium alárendeltségéből a megyei önkormányzatok alárendeltségébe kerülnek. Amikor ez megtörténik majd, Kovászna megye tanácsának kell új székházat találnia a megyei sportigazgatóság számára.

A város Szépmezőre költözteti a Közüzemeket és a Multitrans szállítási vállalatot, a jelenlegi lerobbant székhelyeiket pedig lebontják. Antal Árpád szerint a központi piac melletti területre tervezett létesítmények és zöldövezetek megépítése a következő öt évben valósulhatnak meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?