Háromszorosára bővítik a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályát

Korszerűsítik és bővítik a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségi osztályát – jelentette be Kovászna Megye Tanácsa. A kórházat fenntartó önkormányzat 9,2 millió lej értékű építkezési szerződést írt alá a kivitelezővel, amely május végén kezdi el a munkálatokat, és jövő év júliusáig kell befejeznie.

Tamás Sándor háromszéki tanácselnök szerint a munkálatok befejeztével a sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségének hasznos felülete a jelenlegi 320 négyzetméterről közel 1000 négyzetméterre nő. Az épületet kimondottan sürgősségi ellátásra alakítják ki, képalkotási berendezésekkel is felszerelve. Külön választják a felnőtt- és a gyereksürgősséget, az épület előtt hat-nyolc mentőautó is megállhat egyszerre, és a hozzáférési útvonalakat úgy alakítják ki, hogy akadálymentesen tudják a betegfelvételt, ellátást elvégezni.

Az új épület látványterve

A sepsiszentgyörgyi kórház sürgősségén évente több mint 36 ezer esetet látnak el és a bővítésre azért van szükség, hogy már a sürgősségen is lehessen életmentő vizsgálatokat elvégezni, illetve tehermentesítsék a kórház egyéb osztályait, fogalmazott Tamás Sándor.

Hozzátette: a fejlesztés következő lépése a 3,6 millió lej értékű orvosi berendezések beszerzése lesz. Dr. Camelia Mîndru, a sürgősség osztályvezető főorvosa szerint a korszerűsítés és bővítés nemcsak az ott ellátott betegeknek hoz minőségi előrelépést, hanem a személyzet számára is jobb munkakörülményeket biztosít.

Kapcsolódók

Kimaradt?