Új tüdőkórház épül Sepsiszentgyörgyön

Új tüdőkórház épül a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház udvarán. A 28,8 millió lej értékű beruházást az Országos Befektetési Társaság (CNI) végzi, a megyei tanács hozzájárulása egymillió lej.

A beruházásról Tamás Sándor háromszéki tanácselnök számolt be a sajtónak, miután a megyei képviselő testület elfogadta az új tüdőkórház építésének műszaki-gazdasági terveit és költségbecslését.Az új tüdőkórház látványterve

„A mostani teljesen használhatatlan ingatlanok helyett akarunk modern tüdőkórházat építeni, ahol korszerű járóbeteg-gondozó is működik majd” – mondta Tamás Sándor. Hozzátette, ezen a héten egyeztettek az Országos Befektetési Társaság képviselőivel, mivel szeretnék, ha mihamarabb elkezdődne az új tüdőkórház és járóbeteg-rendelő építése, ugyanis ezek jelenleg két külön ingatlanban működnek, amelyek nem felelnek meg a célnak.

Pénzt kaptak a háromszéki települések is

Kovászna megye tanácsának legutóbbi ülésén 27,1 millió lejt osztottak szét a települések költségvetések kiegyensúlyozására. Ebből az összegből Sepsiszentgyörgy 10 millió lejt kap, míg Kézdivásárhelyen 5 millió lejjel járulnak hozzá kórházi orvosi eszközök vásárlásához.

Barótnak egymillió lejt irányoztak elő a helyi kórház egészségügyi akkreditációjára. Kovásznán szintén egymillió lejjel járulnak hozzá a helyi költségvetéshez. Bodzafordulón 730 ezer lejből a víz- és csatornarendszer kivitelezésébe pótolnak – ismertette Tamás Sándor.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A háromszéki vidéki települések a szolidaritási alapból részesültek, és ezen felül azokat támogatták, ahol van konkrét fejlesztési elképzelés. Például Uzon község egymillió lejt kap, hiszen 39 nyertes pályázatot kell lebonyolítania. Nagyobb összeget irányoztak elő Lemhénynek aszfaltozásra és Előpataknak a víz bevezetésére.

Kapcsolódók

Kimaradt?