banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Gyermeknapon telerajzolhatják Sepsiszentgyörgy utcáit és még díjazzák is őket érte

Rajzoljuk tele Sepsiszentgyörgy utcáit – fogalmazta meg a felhívását Sepsiszentgyörgy önkormányzata, amely gyermeknap alkalmából aszfaltrajzversenyt hirdet.

„Egyszer volt, hol nem volt, Sepsiszentgyörgyön egy nagymama levitte az unokáját a tömbház elé játszani, aki krétával rajzolt néhány virágot az aszfaltra, amiért a szomszédok megszólították”– erre a történetre reagálva a sepsiszentgyörgyi városháza arra kéri a városban élő gyerekeket, hogy május 28. és 30. között rajzoljanak krétával a város utcáira.

A krétarajzokat el lehet készíteni bármely, Sepsiszentgyörgy területén található aszfaltfelületre, legyenek azok tömbház bejáratok, gangok, parkolók, lépcsők, parkok vagy terek, a nagyobbak pedig akár írásos krétaüzeneteket is megfogalmazhatnak.

A város utcáit, járdáit színesítő aszfaltrajzok nem maradnak jutalom nélkül, ugyanis a városháza óvódások, kisiskolások és nagy gyerekek kategóriájában díjazza a legjobb 30 alkotást. Az aszfaltrajzokról készített fotókat az alkotó nevével, az alkotás helyszínének megjelölésével és a szülők elérhetőségével együtt a muvhaz@kultura.ro címre várják május 30-án éjfélig. A nyereményeket június 1-jén, gyermeknapon hirdetik ki. A rajzverseny folytatása egy meglepetés aszfaltrajzmaraton lesz június 1-jén a főtéri SEPSI-felirat körül.

Vásárt is szerveznek az idei Gyermeknapon

Szintén gyermeknapon Sepsiszentgyörgy önkormányzata tematikus vásárt is szervez a város főtérén. A vásárra 49 helyre várják kézművesek, őstermelők, kereskedők jelentkezését. A kitöltött űrlapot május 24-én 15 óráig személyesen lehet leadni a Városi Jegyirodában vagy elektronikus formában feltölteni ezen az  oldalon közzétett linkek segítségével.

A vásárra való jelentkezés feltétele, hogy az adott termékek, árucikkek kapcsolódjanak a gyermeknap tematikájához, illetve eleget tegyenek a szabályzatban felsoroltaknak.

(Címlapkép: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala)

Kapcsolódók

Kimaradt?