banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Keddtől nyithatnak az éttermek belső terei, a mozi és az előadótermek Sepsiszentgyörgyön

Figyelembe véve, hogy az ezer főre eső új koronavírusos megbetegedések száma 3 alá csökkent Sepsiszentgyörgyön, keddtől hivatalosan is sárga forgatókönyv lép érvénybe a városban.

Ez azt jelenti, hogy kinyithatnak az éttermek belső terei 30 százalékos kapacitással, ugyanakkor a Művész Moziban és az előadótermekben is újra fogadhatnak látogatókat, szintén csökkentett kihasználtsággal.

Az elmúlt időszakban folyamatosan esett vissza az új megbetegedések száma Sepsiszentgyörgyön, így hétfőn, május 3-án az ezer főre eső koronavírusos esetek száma 2,36, ez március óta a legalacsonyabb mutató.

Továbbra is fontos betartani a kötelező járványmegelőzési intézkedéseket, hogy még inkább csökkenjen az esetek száma, így a védőmaszk viselését, a fizikai távolság betartását más személyektől, a kezek folyamatos fertőtlenítését is – hívják fel a figyelmet.

Ugyanakkor azok, akik szeretnék beoltatni magukat, megtehetik a sepsiszentgyörgyi oltóközpontokban. A három helyszínen, ahol a Pfizer-BioNTech és Moderna által gyártott vakcinával oltanak, jelenleg több mint 1800 szabad hely van.

A koronavírus-fertőzések arányának csökkenésének köszönhetően a Kovászna Megyei Vészhelyzeti Bizottság döntése szerint megszűnnek a hétvégi korlátozások, vagyis az üzletek este 6 óra után is nyitva tarthatnak egészen 21 óráig, és a kijárási korlátozás sem este 8 órakor lép érvénybe, hanem este 10 órakor, illetve kinyithatnak az edzőtermek. Továbbá amennyiben egy településen 3,5 ezrelék alá csökken a fertőzöttségi mutató, akkor nem kell megvárni a megyei testület határozatát, hanem hivatalból feloldódnak a korlátozások.

(Címlapkép: Antal Árpád - Facebook)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?