Új uszoda épül Sepsiszentgyörgyön

Az új uszodát a Szemerja negyedben a Sportcsarnok mellé tervezik építeni az Országos Befektetési Alap támogatásával, jelentette be sajtótájékoztatóján Antal Árpád polgármester.

Hozzátette: az Országos Befektetési Alappal való egyezség szerint a sepsiszentgyörgyi önkormányzat készíti el az új Vadász utcai uszoda megvalósíthatósági tanulmányát, az építkezés költségeit pedig a befektetési alap finanszírozza majd.

Az önkormányzat még idén el szeretné készíteni a beruházás megvalósíthatósági tanulmányát, és amennyiben sikerül még idén lebonyolítani a tervezés és építés közbeszerzését, akár jövő tavasszal elkezdődhet az építkezés. Antal Árpád polgármester azonban hozzátette, ez optimista várakozás, hiszen az új uszoda építésének jövő évi elkezdéshez szükséges, hogy az Országos Befektetési Alapnak legyen rá költségvetése és legyen hozzá politikai támogatás is.

A polgármester korábban rámutatott, hogy az Oltmező utcában lévő városi uszoda nagyon régi, korszerűtlen, ezért veszteségesen működik: évente több mint 1 millió lejt költ a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a meglévő uszoda által generált veszteségek fedezésére. A városháza elemzése szerint a meglévő uszoda korszerűsítése többe kerülne, mint egy új létesítmény építése. Tervek szerint amint az új uszoda megépül, a régi uszodát bezárják, az épület további felhasználásáról később döntenek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?