banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_nwQSwVIi_GOOGLE_728x90.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Százmilliárd eurót kell elköltenie Romániának, de nincs elég építkezési vállalkozó

Románia számára mindig is kihívást jelentett az uniós pénzösszegek lehívása és hatékony elköltése. Ezért igencsak össze kell kapnia magát az országnak, hogy a következő években rendelkezésére álló, az eddigieknél jóval nagyobb forrásokat lehívja, megvalósítsa a projekteket és elszámolja az összegeket – véli Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Antal Árpád csütörtöki sajtótájékoztatón rámutatott: a következő öt évben Romániának hozzávetőleg 100 milliárd euró uniós pénzt kell elköltenie. Egyrészt az előző 2014-2020-as költségvetési ciklusból a rendelkezésére álló összegek mindössze 10 százalékát költötte el, a maradék pénzt 2023-ig el kell költeni, és le kell zárni a projekteket.

Ehhez még hozzáadódik az országos helyreállítási tervből (PNRR) beérkező 29,2 milliárd euró, amit 2026-ig kell felhasználni. Mindehhez még hozzáadódik a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban felhasználható összeg, amit ugyancsak el kell kezdeni felhasználni. Mindezt összevetve minden eddiginél nagyobb összeg, hozzávetőleg 100 milliárd euró áll az ország rendelkezésére.

Pénz van, de nincs kinek adni

Antal Árpád szerint a helyreállítási terv miatt egész Európában nagy építkezések kezdődnek, ez munkát ad a szakcégeknek. Romániában viszont gondot jelent, hogy nincs elég építkezési vállalat, mivel a nagy cégek 70 százaléka korábban csődbe ment. Most hirtelen érkezik egy nagy összeg, ám nehéz lesz kivitelezőt találni a tervezett munkálatokra, mivel a nyugat-európai cégek otthon is találnak megrendelést, a kínai vállalatoknak pedig nem lehet munkát adni, mivel ezt megtiltotta a kormány.

A sepsiszentgyörgyi polgármester arra is rámutatott: az Európai Bizottsággal nagy harcot kellett megvívni azért, hogy Románia a rendelkezésére álló összeg egy részéből autópályákat építsen. Ennek oka, hogy Brüsszel nem érzékeli a sztrádák hiányát. Antal Árpád szerint az a cél, hogy összefüggő autópálya-rendszeren jussunk el Bukarestbe, Budapestre vagy valamely repülőtérre.

A helyreállítási terv nem támogatja a városrehabilitációt

Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint a megyeszékhelyeknek a PNRR keretében lehívható összegek 80 százalékát mobilitási beruházásokra kell költeniük, vagyis elsősorban elektromos autóbuszokat és villamosokat vásárolhatnak. A háromszéki megyeszékhely már az előző uniós költségvetési ciklusban mobilitási programra pályázott, ezt most még ki fogják egészíteni a helyreállítási alapból érkező összeggel, így a városnak várhatóan két év múlva nagy elektromos buszflottája lesz, és megújul a közszállítás.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Antal Árpád szerint hasznos lett volna, ha városrehabilitációra tudták volna elkölteni a pénzek egy részét, hiszen a hazai városok közös problémája, hogy rendszerváltás előtt, a nagy tömbház- és gyárépítések idején összevegyültek ezek az övezetek. Mivel a gyárak sok esetben megszűntek, jelenleg rontják a városképet, ezért ezeknek az ingatlanoknak új funkciókat kellene adni.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata például megvásárolta a volt tyúkfarmot, mert arra számított, hogy uniós támogatásból el tudja a régi ipari épületeket takarítani, és új lakóövezetet tud a területen kialakítani. Bár a kormány eredeti tervében szerepelt a városrehabilitáció fejezet, az Európai Bizottság ezt nem támogatta, mivel a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a Regionális Operatív Programban lehet majd pályázni erre a célra.

(Címlapfotó: Agerpres)

banner_y97vR58b_970x250.png

Kapcsolódók

Kimaradt?