Két sportterem és egy művelődési ház építését finanszírozza a fejlesztési minisztérium

Új sportcsarnok épül Kovászna városában, új iskolai sportterem Szilágybagoson és új művelődési ház Pókakeresztúron. Az ehhez szükséges finanszírozást hagyta jóvá a fejlesztési minisztérium csütörtökön – jelentette be Cseke Attila szaktárcavezető az RMDSZ közleménye szerint. 

A miniszter rámutatott: a kovásznai sportcsarnok lelátója 180 férőhelyes lesz, a létesítményt különböző sportágak gyakorlására alkalmas, felfestett pályával látják el, az épületben pedig orvosi ellátó pont, raktárhelység, öltözők és zuhanyzók is lesznek. A befektetéshez szükséges, több mint 10 millió lejes finanszírozást a fejlesztési minisztérium biztosítja.

A szilágybagosi iskolai sportterem megépítésére 3 millió lejes finanszírozást hagyott jóvá a miniszter, és a létesítményt, az iskolai órákon kívül, edzések és közösségi sportesemények szervezésére is használhatják.

Marossárpatak községéhez tartozó Pókakeresztúron művelődési házat építenek és szerelnek fel, amelyre összesen 2,5 millió lejes finanszírozást hagyott jóvá a szaktárca.

A három befektetés összértéke több mint 16 millió lej.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?