Egyházi óvoda is épül Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhelyen több ponton van építőtelep: fiatal házasoknak épülnek lakások, óvoda lesz a Bod Péter Tanítóképző udvarán, felújítás alatt áll az egykori Székely Katonanevelde. Mindezek mellett az evangélikus egyház is egy nagyméretű, korszerű bölcsődét és délutáni foglalkoztató központot épít.Nem kis épületben kap helyet a tanintézmény | Fotó: Nagy Imre

Két új tanintézmény is épül a céhes városban, a Bod Péter Tanítóképző udvarán lévő is szépen alakul, ez egy jelenleg bérbe vett épületben működő óvodának biztosít majd helyet. A másikat az evangélikus egyház építi, alapkövét 2021 júliusában fektették le a Luther Márton utcában. Ebben elsősorban egy új bölcsőde, illetve óvoda működik majd, délutánonként pedig foglalkozásokat tartanak kiemelt figyelemre szoruló gyerekek számára, mindkét esetben felekezetre való tekintet nélkül.

Tornaterem is lesz | Fotó: Nagy Imre

A meglehetősen méretes, a későbbiekben tornateremmel (képünkön a már kiöntött alapja) is kiegészített épületet az építkezést jelző tábla tanúsága szerint a sepsiszentgyörgyi Bodor Architectures iroda tervezte a Starconstruct Judit Kft-vel partnerségben, a kivitelezéssel a kolozsvári Smart Construct Kft-t bízták meg. Az építkezés a magyar kormány, a püspöki hivatal és a kézdivásárhelyi egyházközség összefogása révén valósul meg.

Kézdivásárhelyen ezen kívül még egy bölcsőde épül a közeljövőben, ez a tervek szerint a Gábor Áron Szakközépiskola mellett kap helyet, az építkezést pedig kormánypénzből valósítják meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?