banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Gyógy- és élményfürdő, valamint sportcsarnok építésére kap finanszírozást Kovászna városa

Új, mofettás gyógyfürdő és élményfürdő, valamint egy 180 férőhelyes sportcsarnok épül Kovásznán, az ez ezekre vonatkozó kivitelezési szerződéseket szerdán írták alá – tájékoztat közleményében az RMDSZ.

Mint írják, a fejlesztési minisztérium a kovásznai élményfürdőre 64 millió lejt biztosít, míg a sportcsarnok építésére pedig 11 millió lejes finanszírozást nyújtanak. Az élményfürdőben a helyben található természetes ásványvizeket használják fel, és a helyre jellegzetes, egyedi talajkincset a mofetták kialakítására. A helyieket és turistákat egyaránt vonzó új élményfürdőben kinti és fedett medencéket alakítanak ki, vízicsúszda-rendszerrel. A gyermekek számára játszótereket építenek, a felnőtteknek napozóágyakat, függőágyakat helyeznek el a medencék szélén. A fürdőkomplexumot a tervek szerint 26 hónap múlva adják át.Látványterv | Fotó: rmdsz.ro

A fürdőkomplexumban sportolásra alkalmas pályákat, öltözőket, zuhanyzókat, parkolókat is kialakítanak. A sportcsarnok több sportolási lehetőséget kínál. Kézilabdázásra, kosárlabdázásra, teniszezésre és röplabdázásra egyaránt megfelelőek lesznek a körülmények. Ezt a diákok mellett a nagyközönség is használhatja vakációk idején és hétvégéken, a testnevelési órákon kívül mérkőzéseket is szervezhetnek ott. A sportcsarnok várhatóan egy éven belül készül el.

Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes a két beruházás kapcsán elmondta, az elmúlt másfél évben számtalan helyi kezdeményezéshez sikerült anyagi támogatást biztosítani. „Önkormányzati vezetőink megálmodják, megtervezik azt, hogy mi szolgálja a legjobban a közösségek érdekeit. Kormányzati munkánknak éppen az a fő célja, hogy településeinken, városon és vidéken egyaránt jobb legyen az élet, hogy megfelelő, XXI. századi körülmények között lehessen gyógyulni, kikapcsolódni vagy sportolni. Az előremutató, a gazdasági növekedést előidéző elképzeléseket az RMDSZ és a Cseke Attila vezette fejlesztési minisztérium pedig örömmel támogatja” – fogalmazott Kelemen Hunor miniszterelnök-helyettes.

„A fejlesztési minisztériumban sorra írjuk alá az erdélyi települések fejlesztését, gyarapodását szolgáló szerződéseket. Most két új beruházás építése indulhat, és azon dolgozunk minden nap, hogy újabb iskolákat korszerűsíthessünk, újabb műemlék épületeket restauráljunk, és sportlétesítményeket, kikapcsolódási lehetőséget biztosítsunk minél több család számára” – nyilatkozta Cseke Attila fejlesztési miniszter.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?