Újabb nyolc bölcsőde megépítését hagyta jóvá a fejlesztési minisztérium

Újabb 8 korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítését finanszírozza a szaktárca, erről döntött rendeletben Cseke Attila fejlesztési miniszter, ezek közül négy erdélyi városokban épül – írja közleményében az RMDSZ.

A jóváhagyás értelmében kisméretű, 40 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül Nagykárolyban, Szászsebesen és kettő Konstancán. Temesvár és Karácsonkő (Piatra Neamţ) számára közepes méretű bölcsődét hagyott jóvá a minisztérium, Zilahon és Bákóban pedig nagy, 100-110 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épülhet.Látványterv | Fotó: rmdsz.ro

„Azt szeretnénk, hogy minden nagyvárosban, minden megyei jogú városban épüljön legalább egy bölcsőde. Két bölcsőde épüljön ott, ahol a lakosság száma meghaladja a százezret, hiszen nagy lemaradást kell behozni ezen a területen. Ezek közül 60 kapcsán már indulhat a közbeszerzés majd az építkezés, és várjuk a többi önkormányzattól is a szükséges dokumentációt. A továbbiakban a községek és kisebb városok kéréseit is elemezzük, hiszen azt szeretnénk, hogy minél több családot tudjunk támogatni” – mondta Cseke Attila.

A szaktárcavezető hozzátette: a miniszteri rendelet értelmében közbeszerzésre írhatják ki a nyolc munkálatot, amely után indulhat az építkezés. Mint ismeretes, korábban 52 bölcsőde megépítése kapott jóváhagyást, ez a szám pedig az újabb nyolc bölcsőde megépítésének jóváhagyásával 60-ra emelkedik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?