banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Modern bölcsőde építését javasolja az RMDSZ a nagyváradi önkormányzatnak

Az RMDSZ nagyváradi tanácsosai nevében Szabó József frakcióvezető nyújtott be hétfőn egy határozattervezetet a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal vezetőségéhez, melyben azt indítványozza, hogy a helyi tanács sürgősségi határozattal fogadja el egy modern bölcsőde építését Nagyvárad területén.

„Fontosnak tartom leszögezni azt, hogy ez a beruházás infrastruktúra és felszereltség szempontjából nem érintené a helyi költségvetést, mivel ez a Fejlesztési, Közigazgatási és Közmunkálatokért Felelős Minisztérium országos programján keresztül történne” – fogalmaz Szabó József hétfői sajtóközleményében.

A fejlesztési minisztérium által tervezett modern bölcsőde látványtervények egyik képe

A nagyváradi politikus megjegyzi, a minisztérium bölcsődeépítési programjának kezdete óta több mint 100 közigazgatási egység jelentette be azon szándékát, hogy ilyen projektre kérjen finanszírozást, „ezért úgy gondoljuk, hogy Nagyvárad is minél gyorsabban fel kell kerüljön arra a listára, amely a Nemzeti Befektetési Társaság (CNI) által finanszírozott bölcsődéket tartalmazza”.

Szabó József nyomatékosítja: Nagyváradnak szüksége van egy új, modern felszereltséggel rendelkező bölcsődére, mivel az országos program keretében megfogalmazott célok között is szerepel a napközbeni, optimális körülmények között zajló oktatás biztosítása kisgyermekek számára.

„Így a fiatal anyukák vissza tudnak térni a munkahelyükre és nem kényszerülnek olyan választás elé, hogy a munkájukat válasszák vagy a gyermekük felügyeletét, mert nincs a városukban vagy a lakhelyükhöz közel bölcsőde” – olvasható a közleményben a frakcióvezető okfejtése.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Szabó József arra kéri a nagyváradi önkormányzatot, hogy támogassa ezt a projektet azzal, hogy a képviselőtestület elvi beleegyezést fogad el június 29-ei, keddi ülésén, majd pedig nyújtson be kérést egy 100 férőhelyes modern bölcsőde megépítésére 3000 négyzetméteren, a Szálka-domb területén.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a kedvezményezettnek kötelessége megtartani az épületet rendeltetése szerint, és fenntartani minimum 15 évig – tudatta Szabó József, a nagyváradi tanács RMDSZ-frakciójának vezetője.

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?