Tíz új bölcsőde építését hagyta jóvá a fejlesztési minisztérium

Tíz új, korszerű és környezetbarát bölcsőde megépítését finanszírozza a szaktárca – jelentette be Cseke Attila fejlesztési miniszter.

Cseke Attila fejlesztési miniszter | Fotó: rmdsz.roA korábban jóváhagyott 43 bölcsődével együtt így összesen 53 új bölcsőde épülhet országszerte az RMDSZ által 2021-ben kezdeményezett bölcsődeépítési program keretében.

„Minden megyeszékhelynek és megyei jogú városnak jóváhagyta a minisztérium egy vagy két bölcsőde megépítését, ott, ahol a lakosság száma meghaladja a százezret. (…) Minden megyei jogú város önkormányzatát továbbra is arra bátorítom, kérvényezze az új bölcsőde megépítését, hiszen a fiatal családoknak nagy szükségük van erre mindenhol az országban, a minisztérium pedig minden költséget fedez” – idézte az RMDSZ közleménye Cseke Attilát. A jóváhagyott beruházások következtében közbeszerzési folyamatot indíthatnak, majd kezdődhet az építkezés – tette hozzá a miniszter.

A jóváhagyás értelmében kis, 40 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül Aranyosgyéresen, Galacon, Nagyváradon, Szászvárosban és Vasluiban, illetve nagy, 100-110 gyermek befogadására alkalmas bölcsőde épül Déván, Galacon és Romanban. Közepes méretű bölcsőde épül Bârlad és Călărași megyei jogú városokban.

„Az RMDSZ támogatja a fiatal családokat, segíteni fogjuk az anyákat abban, hogy a gyereknevelési szabadság lejártával visszatérjenek dolgozni, miközben a kisgyerekek megfelelő környezetben, biztonságban játszanak és fejlődnek. Az RMDSZ javaslatára az állam átveszi a bölcsődék megépítése utáni, működési költségeket is az önkormányzatoktól” – összegezte Cseke Attila.

Kapcsolódók

Kimaradt?