Ismeretlenek durván megrongáltak egy frissen felújított bölcsődét Kézdivásárhelyen

Ismeretlen tettesek teljesen tönkretettek egy átadás előtt álló, frissen felújított bölcsődét Kézdivásárhelyen. A céhes város polgármesteri hivatala a lakosság segítségét kérte az elkövetők azonosításában.

„Megdöbbentő és sajnálatos eset történt a hétvégén: ismeretlen tettesek hatalmas kárt okoztak az éppen átadás előtt álló 3-as számú bölcsődében. Az épületből értéktárgyat nem vittek el, de szinte mindent megrongáltak és összetörtek, továbbá leverték a vízcsapokat, így 251 köbméter víz folyt el, a falak teljesen átáztak” – írja közleményében az önkormányzat.

A vandalizmus során keletkezett kárfelmérés most zajlik, az önkormányzatnak elő kell teremtenie az összeget, amelyből kijavítja a jelentős kárt. Mint írták, a rendőrség nyomoz az ügyben, de arra kérik a városlakókat, hogy ha tudnak bármit az esetről, láttak vagy hallottak valamit, jelezzék az intézménynek.

„A legszomorúbb az, hogy az épület decemberben beköltözhető lett volna, ahová több száz kisgyerek szívesen tért volna vissza” – zárta közleményét a polgármesteri hivatal.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?