Környezetbarát infrastruktúra: több mint 2500 pályázatot nyújtottak be az önkormányzatok

A pályázati időszak megnyitása után egy héttel 2607 finanszírozási kérvényt iktattak az önkormányzatok a fejlesztési minisztériumnál arra a támogatásra, amelyből a települések fejlesztését és környezetbarát infrastruktúráját finanszírozzák – olvasható az RMDSZ közleményében.

A helyreállítási alapból rendelkezésre álló, összesen 2,7 milliárd eurós költségvetés több mint 50 százalékára érkezett kérvény. A pályázást május 16-án nyitotta meg a szaktárca, és jelenleg a fennmaradó 1,3 milliárd euróra lehet még pályázni.Illusztráció: sahinsezerdincer/Pixabay

Cseke Attila fejlesztési miniszter elmondta: a szaktárca ebből az összegből környezetbarát és energiatakarékos lakásokat épít fiataloknak, egészségügyben és tanügyben dolgozóknak, bicikliutak megépítésével bátorítja a környezetbarát kirándulásokat, és zöldebbé teszi a tömegközlekedést azáltal, hogy a települések autóparkját környezetbarát járművekre cseréli és töltőállomásokat szerez be hozzá.

A szaktárca honlapján követhető a benyújtott kérvények száma és itt látható a fennmaradó összeg, amire pályázni lehet még június végéig vagy a költségkeret kimerüléséig.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?