Elektromos töltőállomásokat szerelnek fel nagyváradi parkolókba

Fél éven belül 16 nagyváradi parkolóban is feltölthetik az elektromos autókat, újabb töltőállomásokat szerelnek fel ugyanis Nagyváradon.

Az elektromos gépkocsikat a Nymphaea Élményfürdő közelében, a Codrilor utcai parkoló mellett a Széchenyi téren (ma Traian park), a Sal Ferenc (ma Dunărea), a Körös (ma T. Vladimirescu), a Püspöki (ma Ştefan cel Mare), a Teleki (ma Primăriei), a Várady Zsigmond (ma Mihail Kogălniceanu) a Rulikowski (ma Universității) a Splaiul Crișanei, a Meiului, a Kecskeméti Lipót (ma Islazului),  Xenopol, a Nufărului, a Késmárk (ma Ogorului) utcai és a Dacia sugárúti parkolókban tölthetik majd fel tulajdonosaik.

A kivitelező Electrogrup Rt. augusztus 19-én vette át az építési területeket, feladatai közé tartozik a transzformátorok, illetve a tulajdonképpeni töltőállomások között az elektromos vezetékek lefektetése, és a 16 elektromos állomás felszerelése és üzemképessé tétele. Az állomások felszereléséhez a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal projektje kapott a Környezetvédelmi Alaptól támogatást, az áfával 3,6 millió lejes projekt értékéből 86,85 százalék a vissza nem térítendő támogatás, az önrészt a váradi önkormányzat fedezi.

(A címlapkép illusztráció | Fotó: AdobeStock)

Kapcsolódók

Kimaradt?