Leléptek a rendőrök, miután szolgálati autójukkal kidöntöttek egy oszlopot

A közösségi médiában kezdett el terjedni egy fotó, amelyen az látszik, hogy Nagyvárad felújított főterén egy kidöntött oszlop éktelenkedik. A Bihar megyei rendőrség szerdán közölte, azonosították az elkövetőket, akik a városi rendőrség munkatársai, és szolgálati autójukkal mentek neki az oszlopnak, majd elhagyták a helyszínt és nem jelentették az esetet.

Az eset hétfőről keddre virradóra történt. A térfigyelő kamerák felvételei alapján csakhamar kiderül, rendőrök voltak az elkövetők, akik ráadásul szolgálatban voltak, a városi rendőrség autójával hajtottak neki az oszlopnak és úgy hagyták el a helyszínt, hogy az esetről senkit sem értesítettek.

A kitörött oszlop Nagyvárad főterén | Fotó: Bihon.ro

„A városi rendőrség hivatalból eljárást indított, miután megjelent a kép a kidöntött oszlopról a médiában, és sikerült is azonosítaniuk a járművet, annak sofőrjét, illetve ennek azt a kollégáját is, aki az esetkor még a rendőrségi autóban tartózkodott” – közölte Alina Fărcuţa, a Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Elmondta még, az elkövetők ellen belső vizsgálatot indítottak, hogy kiderítsék, pontosan hogyan történt a eset és hogy miért nem jelentették ezt, valamint hogy milyen büntetés róható ki a többszörösen szabályszegő két járőrre.

Kapcsolódók

Kimaradt?