Szomorú vasárnap: egy nyolcéves gyermek a medencébe, egy húszéves fiatal a Sebes-Körösbe fulladt bele

Két fulladásos haláleset történt vasárnap Bihar megyében. Az egyik áldozat egy nyolcéves gyermek, aki egy panzió medencéjébe fulladt bele, egy húszéves fiatal pedig a Sebes-Körös folyóban lelte vesztét.

Medencébe fulladt egy nyolcéves gyermek

A Bihar megyei Királyerdő-hegységben lévő Jádremete (Remeți) egyik panziójának úszómedencéjébe fulladt bele egy nyolcéves gyermek vasárnap délután. A baleset pontos körülményei egyelőre nem ismertek, azonban a szemtanúk elmondása szerint azok, akik a medence körül tartózkodtak, észrevették, amikor a gyermek fuldokolni kezdett, kihúzták a vízből és meg is kezdték az újraélesztését.

A helyszínre idő közben riasztott és kiérkező barátkai (Bratca) rohammentő-szolgálat munkatársai vették át az újraélesztést, majd mentőhelikopter segítségét is kérték. A repülőgép Zsibóról meg is érkezett, hogy kórházba szállítsa a gyermeket, azonban erre már nem került sor, ugyanis az újraélesztés sikertelen volt, a mentőorvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Az ügyben a rendőrség hivatalból eljárást indított, hogy megállapítsák, pontosan hogyan történt az eset és kit terhel a gyermek halálának felelőssége.

Újabb áldozatot szedett a Sebes-Körös

Ugyancsak vasárnap Nagyvárad nyugati részén, a Sebes-Körös folyóban merült el és tűnt el egy húszéves fiatal. A bihari megyeszékhelyről a román–magyar országhatár felé vezető Borsi úttal párhuzamos folyószakaszhoz a fiatal fürödni érkezett, majd amikor bement a vízbe, az erős áramlatok lehúzták és elsodorták, a szemtanúk nem tudták kihúzni, viszont azonnal értesítették a katasztrófavédelmi felügyelőséget. Mindkét nagyváradi tűzoltósági egységtől érkeztek mentők a helyszínre, akik csónakkal indultak a fiatal felkutatására.

A fiatal testét meg is találták, és közel egy órán át próbálkoztak az újraélesztéssel mentők, nem jártak sikerrel.

Egy héten belül négy fulladásos haláleset történt Biharban

Amint a Maszolon is megírtuk, csütörtökön este egy 34 éves férfi esett bele a bihardobrosdi (Dobrești) gyűjtőtóba, amelyen csónakázni indult. Az áldozat azonnal elmerült, és bár a szemtanúk riasztották a tűzoltóságot, a mentők aznap nem találták meg a férfit. Pénteken reggel a tűzoltóság búvárok segítségével újrakezdte a keresést, és csak több órás kutatást követően találták meg a holttestet.

Múlt hétfőn egy 14 éves gyermek fulladt bele a Sebes-Körösbe a folyó váradrogériuszi szakaszán. Az áldozat fürödni ment a vízbe, azonban az erős sodrás lehúzta a fiatalt. Egy szemtanú látta, amint a fiút elnyeli a víz, és utána ugrott, hogy kimentse, de már nem találta meg, ezért hívta a mentőket. Több mint egy órányi keresés után találták meg a gyermeket, akit hiába próbáltak újraéleszteni, már csak a halál beálltát állapíthatták meg.

(Nyitóképen: katasztrófavédelem)

Kapcsolódók

Kimaradt?