Magyar kulturális napokat szervez a nagyváradi önkormányzat

Augusztus 20–22. között két nagyváradi helyszínen szerveznek programokat a Magyar Kulturális Napok idején, a program része a debreceni virágkarnevál három kocsijának kiállítása is a bihari megyeszékhelyen.

A rendezvényeket a nagyváradi várban, illetve a Szent László (ma Unirii) téren tartják majd, tájékoztatott a szervezők képviseletében a Visit Oradea néven is jelentkező Nagyvárad és a Régió Turizmusfejlesztési Egyesülete.

A Szent László téren két rendezvényt tartanak majd, a népi mesterek vására mindhárom napon 10 és 21 óra között várja a vásárlókat, augusztus 21-én, szombaton 10 és 17 óra között pedig az előző nap a Debreceni Virágkarneválon is látható három virágkocsi tekinthető meg. Mint arról már beszámoltunk, a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi mellett egy, a csodaszarvas történetét feldolgozó alkotás és a Debreceni Szakképzési Centrum kompozíciója, amelyet a tudást jelképező baglyok díszítenek Nagyvárad után több Bihar megyei településen is végigvonul majd.

A Nagyváradi Állami Filharmónia augusztus 20-ai, pénteki koncertje is szerpele a programban, a 19 órakor kezdődő hangversenyen Johannes Brahms Magyar táncok című szerzeményét Romeo Rîmbu vezényli, jegyek a filharmónia pénztáránál illetve online itt vásárolhatók.

Augusztus 21-én, szombaton a nagyváradi várban lévő nyári színházban 19 órától a MintaPinty együttes gyermekelőadása, 20.30-tól Lajkó Félix hegedűművész fellépése látható. Augusztus 22-én, vasárnap 18 órától Felméri Péter stand up comedy műsora, 19.30-tól pedig a Hot Jazz Band lép fel. A Visit Oradea mellett a program társszervezője a Nagyváradi Polgármesteri Hivatal, a Szent László Egyesület és az Érmelléki Gazdák Egyesülete.

A várbeli fellépésekre a járványügyi szabályok betartásával lehet belépni, azaz igazolni kell, hogy eltelt legalább tíz nap a védőoltás(ok) beadása óta, illetve PCR-teszt esetén 72 óránál nem régebbi negatív eredményt, antigén teszt esetén 24 óránál nem régebbi negatív eredmény kell felmutatni. A betegségen átesetteknek a fertőzés igazolásának idejétől számított 15–180 napon belül kell lenniük, illetve valamennyi öt évnél idősebb nézőnek maszkot kell viselnie.

(Nyotóképen a Hot Jazz Band, amely idén Zágrábban is koncertezett. Fotó: hotjazzband.hu)

Kimaradt?