Elektromos autóknak telepítenek töltőállomásokat Zilahon

Két helyszínen, a zilahi polgármesteri hivatal parkolójában, és a Gheorghe Tadici sportcsarnok melletti parkoló két-két elektromos töltőpontot helyeznek el Zilahon – tudtuk meg Fazakas Miklós alpolgármestertől. A múlt héten elkezdték ezek kiépítését.

A kivitelezésre a helyi önkormányzat 702 943 lej támogatást nyert a környezetvédelmi alaptól, a beruházás 10 százalékát a helyi költségvetésből biztosítják.

,,A töltőállomások üzembe helyezése jó ütemben halad, a szerződés szerint a kivitelezési határidő három hónap, de a vállalkozó arra törekszik, hogy ez idő előtt már átadja az állomásokat, hogy mielőbb használatba vehessék az elektromos autók tulajdonosai” – emelte ki az alpolgármester.

Hamarosan elkészülnek a töltőállomások a polgármesteri hivatalnál és a sportcsarnoknál | A szerző felvétele

Az elektromos töltőállomás telepítése az elektromos autók megjelenésével és elterjedésével egyre fontosabbá válik, mert ma már sokan döntenek ezek vásárlása mellett, ezáltal támogatva a környezettudatos életmódot, mert használatukkal jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, a légszennyezés és a zajterhelés – tette hozzá az alpolgármester.

Az elektromos autók üzemeltetése olcsóbb is, mint a hagyományos üzemanyaggal működőké. „Célunk, hogy Zilahon és a megyében egyre több elektromos autó közlekedjen, ehhez viszont fontos, hogy a töltésükhöz biztosítsuk a megfelelő infrastruktúrát” – emelte ki Fazakas Miklós.

A tavaly a környezetkímélő járművek népszerűsítése érdekében a helyi önkormányzat húsz energiahatékony, elektromos autóbuszt vásárolt. A közúti járművek beszerzése egy európai finanszírozású projekt által valósulhatott meg, saját töltőállomással.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?