banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

A dízel- és benzinmotorral szerelt autók korszakának lezárását készíti elő az EU

Az Európai Bizottság (EB) arra készül javaslatot tenni jövő szerdán, hogy 2035 után csak zéró emissziós autót lehessen forgalomba hozni az Európai Unióban. Az intézkedés a klímaváltozás visszaszorítását és az európai zöld megállapodás gyakorlatba ültetését hivatott szolgálni.

Az AFP által idézett több forrás is egybehangzóan azt állítja, hogy az EB 2035-től a károsanyag-kibocsátás teljes megszüntetését tervezi. Mivel ennek a kitételnek csak a villanyautók felelnek meg, kizárólag elektromos hajtású járművek kerülhetnek majd forgalomba. A dízel- vagy benzinmotorral szerelt autók kora letűnni látszik, a jövő az elektromos autóké – állítják.

Az Európai Unió országaiban tavalytól érvényben levő szabályozás 95 gramm szén-dioxid-kibocsátást engedélyez kilométerenként – ezt akarják 2035-ig 100 százalékkal csökkenteni. Ezek a még tárgyalás alatt álló számadatok hatalmas nyomást jelentenek az iparág számára, amelynek 2027-ig a károsanyag-kibocsátással kapcsolatos más szigorú előírásokhoz is alkalmazkodnia kell.

A koronavírus-világjárvány miatt világszinten visszaesett az autópiac, az elektromos autók értékesítése azonban lendületesen nő. Az idei év első öt hónapjában nyugat-európai viszonylatban a villanyautók piaci részesedése elérte a 8 százalékot; mintegy 356 ezer ilyen járművet helyeztek forgalomba, többet, mint 2019-ben egész évben. Az új szabályozások még inkább kedvezni fognak ezeknek a típusú járműveknek, és lassan kiszorítják a piacról a hibrid, valamint az úgynevezett plug-in hibrid autókat. Ez aggodalomra adhat okot az iparág számára, amely 14,6 millió személynek biztosít állást az EU-ban, és még mindig nagymértékben támaszkodik erre a technológiára.

Ha Brüsszel intézkedéseket hoz az elektromos töltőállomások fejlesztésének támogatása érdekében, „nyitottak vagyunk a tervezettnél nagyobb mértékű széndioxid-csökkentésre 2030-tól'' – mondta nemrég Oliver Zipse, az Európai Autógyártók Szövetségének (ACEA) elnöke. A hosszú ideig a két technológia közötti átmenet lassítását szorgalmazók tábora mára mélyen megosztottá vált. A legtöbben közülük úgy vélik, hogy a túl gyors villamosítás az autók árának emelkedéséhez, valamint munkahelyek megszűnéséhez vezet majd, és a kínai konkurenciának kedvez, amely előbbre tart akkumulátor-gyártás terén.Meg vannak számlálva a napjaik? | Illusztráció: Agerpres

Európa vezető autógyártó vállalata, az összeladások mintegy egynegyedét magáénak tudó Volkswagen azonban csatlakozott az amerikai Teslához a 100 százalékban elektromos autók népszerűsítése terén. Történik mindez a 2015-ös, úgynevezett Dieselgate botrány után, amely fényt derített arra, hogy a gyártó egy szoftver segítségével meghamisította a teszteken dízelüzemű autói károsanyag-kibocsátással kapcsolatos adatait.

„Óriási konfliktus van jelenleg az ACEA-n belül. A Volkswagen most az elektromos autókat részesíti előnyben, hogy a Dieselgate-botrány után javítson a megítélésén. A csoport óriási beruházásokat eszközölt, így a termékei megfelelnek az újonnan bevezetni tervezett szabályoknak" – magyarázta Matthias Schmidt német elemző. „A Volkswagen tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy növelje piaci részesedését és néhány versenytársát sarokba szorítsa" – tette hozzá. A Volkswagen júniusban bejelentette, hogy 2033 és 2035 között elkezdi megszüntetni benzines és dízelmotoros autóinak forgalmazását.

„'Egy autó átlagos élettartama 15 év. Ha 2050-re szén-dioxid-kibocsátástól teljesen mentes közlekedést akarunk, legkésőbb 2035-ben kell eladni az utolsó belső égésű motorral szerelt autót" – véli Diane Strauss, a franciaországi Közlekedés és Környezetvédelem civil szervezet tagja.

Júniusban közzétett rangsorában a szervezet elmarasztalta a Daimler (Mercedes), a BMW, a Stellantis (PSA, Fiat) és a Toyota vállalatot „kevésbé ambiciózus" terveik miatt, ezek a gyártók ugyanis továbbra is jórészt a szennyezőnek tartott újratölthető hibridekre alapoznak. A Renault és a Hyundai jó helyezést ért el, de a Volkswagen és a Volvo a listavezetők.

A belső égésű motorokkal szerelt autók forgalmazásának 2035-től való betiltása „jó kompromisszum az ipari és társadalmi szempontból túl korai 2030 és az éghajlati megfontolásból túl késői 2040 között" – mondta Pascal Canfin, az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságának elnöke. Canfin egy „több milliárd eurós alap" létrehozását is szorgalmazza a technológiai váltás által érintett ágazatokban működő kis- és középvállalkozások támogatására.

Kapcsolódók

Kimaradt?