Temesváron gyártott gumikon fut az elektromos Ford Mustang

A Continental termékeivel az Európában forgalmazott Ford Mustang Mach-E van felszerelve.

A Continental gumiabroncsaival forgalmazza Ford Mustang Mach-E modelljét az amerikai gépkocsigyártó. Az európai piacra gyártott felsőkategóriás elektromos autót a német vállalat PremiumContact 6 nevű termékével szerelik fel. Az üzemanyag-hatékonyság és a nedves tapadás tekintetében a legmagasabb, A szintű minőségi kategóriába tartozó terméket többek között Temesváron is gyártják.

„Nem létezik valamennyi elektromos autó számára megfelelő gumiabroncs. Egy évtizede dolgozunk a létező portfóliónk fejlesztésén, hogy az az összes elektromos jármű igényeinek megfeleljen, s egyúttal a belső égésű motorral meghajtott járművek kibocsátását is csökkentse” – nyilatkozta Andreas Schlenke, a Continental autógumi fejlesztője.

Fennállásának két évtizede alatt a Continental temesvári üzemében 250 milliónál több gumiabroncs készült. A gyárban 13 és 20 col közötti átmérőjű gumikat gyártanak személygépkocsik, elektromos autók és könnyű haszonjárművek számára.

A Continental a világ egyik vezető autóipari konszernje. Romániában a cég alkalmazottainak a száma pedig 20 ezer körül van. A hannoveri székhelyű vállalatnak Temesváron, Nagykárolyban, Brassóban, Nagyszebenben, Iașiban és az Arad megyei Nadabon vannak termelő egységei. Ez utóbbit a közeljövőben megszüntetik, a termelést Nagykárolyba helyezik át.

Jelenleg a Continental az egyetlen romániai cég, amely elektromos autóknak dolgozik. A Draxlmaier a közelmúltban jelentette be, hogy 200 millió eurós fejlesztést tervez Temesváron, aminek eredményeként hibrid és elektromos járművek számára fognak akkumulátorokat gyártani.

A Ford szintén nemrég hozta nyilvánosságra, hogy a craiovai üzemben fognak összeszerelni egy elektromos haszonjárművet. A tervek szerint 2024-ben indul a termelés, a furgon hibrid változatáé pedig egy évvel korábban.

(Nyitókép: Facebook/Mach-eForum)

Kapcsolódók

Kimaradt?