Előzött az oltyán Puma, már népszerűbb, mint a Fiesta

2020-ban a Ford 118 ezer Pumát adott el Európában, ennél több csak Focusból kelt el.

A nehéz körülmények ellenére viszonylag sikeres volt a tavalyi év a Ford romániai leányvállalata számára. Ez a craiovai üzemben gyártott Puma modellnek az érdeme, amelynek jól alakultak az eladásai 2020-ban, népszerűbb volt, mint a Fiesta. Ezt Stuart Rowley, a Ford európai vezérigazgatója nyilatkozta az Automotive News szaklapnak adott interjúban.

Az amerikai gyártó 974 ezer járművet adott el Európában, 350 ezerrel kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ebből a mennyiségből 118 ezer volt Puma, 47 ezer pedig a szintén az olténiai gyárból kikerült EcoSport. Éves szinten előbbiből két és félszer adtak el többet, azonban az utolsó negyedévben már hat eladott Puma jutott minden egyes EcoSportra.

A legnépszerűbb Ford modell továbbra is a Focus, második a Puma, megelőzve a Fistát, a Transit Costumot és a Transitot. Stuart Rowley szerint a Puma sikerének egyik titka, hogy kevesebb változatban gyártják, mint a Focust, ami miatt egyszerűbb és gazdaságosabb az üzletmenet, a leszállítási határidők rövidebbek, a termelést könnyebb összehangolni a kereslettel. A Puma ára 20 ezer euró körül kezdődik, s felmegy 32 ezerig, amennyibe a 200 lóerős változat kerül.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A Ford legfontosabb európai piaca Nagy-Britannia, ahol az első számú piaci szereplő, 12,9 százalékos részesedéssel. A piaci részesedés alapján Magyarország és Írország következnek 12,4, illetve 10,6 százalékkal. A eladások volumene alapján Nagy-Britanniát Németország, Olaszország, Franciaország és Spanyolország követi. Ez az öt piac adja a teljes európai forgalom háromnegyed részét.

A Ford a közelmúltban bejelentette, hogy 2030-tól kizárólag elektromos járműveket fog Európában forgalmazni, s a benzin-, illetve Diesel-motoros modellek gyártását már 2026 folyamán leállítja.

(Nyitókép: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?