Kedvezőbb év az idei az utcák korszerűsítésére Kézdivásárhelyen

Kézdivásárhelyen az idei év kedvezőbb kivitelezés szempontjából, mint az előző: jó ütemben haladnak a már elkezdett, valamint az új munkálatokkal is a városban. Az önkormányzat folyamatosan frissíti az információkat, és ezeket a közösségi oldalán is részletesen ismerteti.

Az Achim András utcában például hosszabb munkafolyamat zajlik, tavaly a koronavírus-járvány miatt az építőcégek több hónapon át nem dolgozhattak. Az alapozást megelőzően az önkormányzat kicseréltette az utcában található gáz- és vízvezetéket, majd ezt követte a régi burkolat felszedése, alapozása, az új járdák építése, most pedig elkezdődhetett az aszfaltozás is.

Bokor Tibor polgármester a Maszolnak elmondta, hogy a mintegy kétmillió lejből megújuló Achim András utcából nyíló, egyirányú Benedek Elek utcát is rendezik, e két munkálat egy összetett beruházás részét képezi.

Az Országos Településfejlesztési Programból (PNDL) nyertek mintegy 14 millió lej értékű támogatást a Bem József utca felújítására, ennek köszönhetően a körforgalomtól a város kijáratáig megújul a víz-, a csatorna- és az esővízhálózat, ugyanakkor az utat, a járdát és a zöldövezetet is rendezik, valamint bicikliutat alakítanak ki.

A megújuló Achim András utca egyik ága | Fotók: Kézdivásárhely Önkormányzata

„A Benedek Elek utcában jelenleg a régi burkolat felszedése zajlik, de az Achim András utcához hasonlóan teljesen új közművesítést kap. Ennek egy elemét, az új közvilágítás kábeleit már lefektették, de a szűk utcába is csatornarendszer kerül, és minden más föld alatti csövet kicserélünk. A munkálatokat a helyi költségvetésből finanszírozzuk, és jelentős összeget emészt fel” – tette hozzá az elöljáró. 

Az Ady Endre utcára is nagy felújítás vár: itt a Kert utcától a Kanta utcáig, valamint magában a Kanta utcában is vízvezeték- és szennyvízcsatorna-cserét végeznek, emellett esővízcsatornát építenek.

Mindezek mellett a Béke utcában éppen járdaépítés zajlik, és előkészítették a garázsok előtti teret, lefestették és megjavították a Millennium Park hintapadját, kifestették a Dózsa György utca kereszteződését, dolgoznak a Dózsa György és az Eminescu utca kereszteződésénél, illetve javításokat végeznek a Hóvirág utcai garázsok előtt is.

(Címlapon a Bem József utca felújítása)

Kapcsolódók

Kimaradt?