Szatmárnémeti: új céggel szerződött az önkormányzat, kezdődik az utak felújítása

Jövő héten elkezdődnek Szatmárnémetiben az útkorszerűsítési munkálatok, valamint a tél folyamán keletkezett kátyúk betömése, miután négy évre szóló keretszerződést írt alá pénteken Kereskényi Gábor polgármester. Ennek értelmében 2021–2025. között a kolozsvári ARL Kft., a Strabag cégcsoport tagja végzi majd a szatmárnémeti utcák felújítását és korszerűsítését.

Kereskényi Gábor polgármester (jobbról) és a cég képviselői a szerződés aláírásakor | Fotók: polgármesteri hivatal

Kereskényi Gábor polgármester arra kérte a cég képviselőit, hogy legalább olyan ütemben dolgozzanak majd, mint az elődjük.

„Nagyok az elvárásaink a közbeszerzés új nyertesével is. 2020-ban 25 szatmárnémeti utcát korszerűsítettünk, és elvárjuk, hogy legalább elérjük ezt a számot idén is, sőt ha lehetőség van rá, még növeljük is azt, hiszen komoly, tekintélyes cég az új partnerünk” – nyilatkozta a polgármester.

Az ARL Szatmárnémetin kívül további hat erdélyi – Kolozs, Fehér, Máramaros, Beszterce-Naszód, Bihar és Szilágy – megyében fejti ki a tevékenységét. 2019-ben 42,8 millió eurós kereskedelmi forgalmat bonyolított le és 265 alkalmazottja volt – tudatta közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Kapcsolódók

Kimaradt?